Γράμματα και σχόλια
Ποιός απειλεί με ποινή θανάτου τους κρατούμενους της 6 Mάη;

Συμπαραστάτες των απεργών πείνας Ταράσιου Ζαντορόζνι και Γεράσιμου Κυριακόπουλου βρέθηκαν με πανό στην είσοδο του Υπουργείου Δικαιοσύνης την Δευτέρα 29 Γενάρη. Μέλη της Ένωσης Δικηγόρων για την υπεράσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων, γιατροί της ΕΙΝΑΠ αλλά και δεκάδες νέοι απαίτησαν να σταματήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης να αγνοεί την υπόθεση βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των δύο απεργών πείνας. 

Mαζί με τον Κώστα Κατσαδούρας βρίσκονται άδικα προφυλακισμένοι από τις 6 Μάη όταν η αστυνομία επετέθη μετά το τέλος της αντιπολεμική διαδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι προϊόν σκευωρίας. Αστυνομικοί ανασκεύασαν τις αρχικές τους καταθέσεις ώστε να συμπίπτει η σύλληψή τους με σημεία όπου είχαν προηγηθεί επεισόδια με την αστυνομία. Η προφυλάκισή τους από τότε αποτελεί σκάνδαλο όπως και η άρνηση του συμβουλίου Εφετών να ορίσει μέρα για την εκδίκαση του αιτήματος των τριών για αναστολή της κράτησης και ορισμό δικάσιμης. 

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ η δικηγόρος Βάσω Καραϊνδρου κατέστησε υπεύθυνο τον ίδιο τον υπουργό Α. Παπαληγούρα. «Δεν είναι δυνατόν οι κουμπάροι να αποφυλακίζονται και οι διαδηλωτές να αγνοούνται». 

Ο Π. Κωνσταντίνου από την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001 απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των τριών διαδηλωτών και έβαλε το ερώτημα: «Μήπως ο κ. Παπαληγούρα περιμένει να καταλήξουν οι δύο απεργοί πείνας για να πάρει πρωτοβουλία;»

Ηδη, εκατοντάδες υπογραφές έχουν μαζευτεί από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ενώ φοιτητικές συνελεύσεις απαιτούν την αποφυλάκιση των τριών.