Διεθνή
Πολιτικοί κρατούμενοι Tουρκίας

Στα λευκά κελιά της Τουρκίας εδώ και εφτά (7) χρόνια συνεχιζόταν η απεργία πείνας μέχρι θανάτου ενάντια στην απομόνωση με 122 μάρτυρες και πάνω από 600 ανάπηρους. Τους τελευταίους μήνες με την προσπάθεια και την πίεση πολλών συνδικάτων, Ομοσπονδιών και φορέων το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να βελτιώσει την κατάσταση στα λευκά κελιά και να στείλει σχετική εγκύκλιο. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας παρέδωσε φάκελο στις αρχές του Ιανουαρίου με αιτήματα ενάντια στην απομόνωση και το Υπουργείο χρησιμοποιώντας αυτό το φάκελο σχεδίασε την εγκύκλιο. Σύμφωνα με αυτή οι κρατούμενοι μπορούν να βρεθούν με άλλους κρατούμενους (μέχρι 10 άτομα) για δέκα ώρες την εβδομάδα είτε έχουν πειθαρχική ποινή, είτε όχι. 

O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων ( DISK ), εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( Akin Birdal ) και εκπρόσωποι από το Σύλλογο Σύγχρονων Νομικών, τους Δικηγόρους Ενάντια στην Απομόνωση και τα μέλη του Συλλόγου TAYAD (Σύλλογος των Οικογενειών των Πολιτικών Κρατουμένων για τη Συμπαράσταση και την Αλληλοβοήθεια) το Νομικό Γραφείο του Λαού (ΗΗΒ), και καλλιτεχνές έδωσαν συνέντευξη τύπου από το σπίτι του δικηγόρου που πραγματοποιούσε απεργία πείνας μέχρι θανάτου και δήλωσαν πως με αυτή την εγκύκλιο, χωρίς κανένα όρο, μπορούν να βρεθούν οι κρατούμενοι μεταξύ τους και στο μέλλον ίσως μέχρι 20 άτομα. Τα συγκεκριμένα βήματα μεταφέρθηκαν από τους παραπάνω φορείς στον απεργό δικηγόρο όπου και διέκοψε την απεργία πείνας μέχρι θανάτου ο ίδιος και οι άλλες δύο απεργοί. 

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες τους φορείς, πολιτικές οργανωσείς και σε ολούς οσούς, που στάθηκαν εδώ και εφτά χρόνια αλληλέγγυα στο πλευρό μας σ’΄ αυτόν τον αγώνα.