η Αριστερά
Οικονομική εξόρμηση: Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του περιοδικού "Σοσιαλισμός από τα Κάτω"

Το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την έκδοσή του ξεκινάει οικονομική καμπάνια ενίσχυσης με στόχο 50.000 ευρώ το επόμενο δίμηνο. Καλούμε όλες και όλους να ανταποκριθούν δυνατά σε αυτό το κάλεσμα.

Εικοσιπέντε χρόνια τώρα το περιοδικό του ΣΕΚ, "Σοσιαλισμός από τα κάτω", δίνει με συνέπεια τη μάχη στο πεδίο της πολιτικής ανάλυσης και της επαναστατικής θεωρίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στον εξοπλισμό και την αποτελεσματικότητα των αγωνιστών του εργατικού κινήματος στις μεγάλες μάχες όλων αυτών των χρόνων. Γι' αυτό διαβάζεται με προσοχή κι έχει κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό ακόμα κι αυτών που δεν συμφωνούν πάντα ή απόλυτα με τις θέσεις του. 

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στη μάχη για την πολιτική ανεξαρτησία και τη μετωπική συγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, για τη δημιουργία και το δυνάμωμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., σε ρήξη με την αστική πολιτική, σε σύγκρουση με τις ρεφορμιστικές αυταπάτες και τη σεχταριστική αναδίπλωση.  

Σήμερα που οι εργαζόμενοι, πιο δυνατοί από τις εμπειρίες των αγώνων ενάντια στα μνημόνια και πιο σοφοί από την αντεργατική κατρακύλα της διακυβέρνησης από τη ρεφορμιστική αριστερά, καταλαβαίνουν ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι μια αριστερά που θα κυβερνήσει στο όνομά τους αλλά μια αριστερά που θα μπει μπροστά στους αγώνες. Σήμερα που γίνεται φανερό ότι η αριστερή εναλλακτική ή θα είναι αντικαπιταλιστική ή δεν θα υπάρξει, χρειαζόμαστε πολιτικά περιοδικά όπως το "Σοσιαλισμός από τα κάτω" και πρέπει να τα στηρίξουμε. 

Καλή δύναμη στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που το γράφουν, το εκδίδουν και το διακινούν. Θα είμαστε μαζί στον αγώνα μέχρι τη νίκη. 

Θανάσης Διαβολάκης
μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ