Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Χρυσαυγίτικη πρόκληση

Σε κινητοποίηση καλούσαν την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου μια σειρά από ΕΛΜΕ και όπου εκδικάζεται χρυσαυγίτικη αγωγή σε βάρος του καθηγητή Δημήτρη Δημητούλη. Όπως αναφέρει στο ψήφισμά της η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Περιστέρι:  

«Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα… Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας -η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής- λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων μας. Για ακριβώς αυτούς τους λόγους ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του Δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες...»