Εκπαίδευση και Νεολαία
Θεσσαλονίκη: Φοιτητική πορεία 20/10

Την Παρασκευή 20/10 πραγματοποιήθηκε φοιτητική πορεία 250 ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκη με συμμετοχή ΦΣ Χημ. Μηχ, Αρχιτεκτονικής, Ηλ. Μηχ, Ιστορ. Αρχ, Φυσικού. Η κινητοποίηση καλέστηκε μετά από απόφαση για κατάληψη και συγκέντρωση έξω από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου η οποία πάρθηκε στη γενική συνέλευση συλλόγου φοιτητών Χημικών Μηχανικών στις 16/10. Κεντρικό θέμα συζήτησης της συνέλευσης ήταν ο νόμος Γαβρόγλου, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, τα συγγράμματα και το άσυλο. 

Από τη δικιά μας μεριά σαν φοιτητές του ΣΕΚ στις σχολές που συμμετέχουμε στο σχήμα της ΕΑΑΚ κάναμε τη σύνδεση των επιθέσεων που έχουν διαλύσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα με την συνολικότερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα μνημόνια και η λιτότητα στην εργατική τάξη, δίνοντας ταυτόχρονα και την εικόνα του κόσμου που παλεύει τόσο ενάντια στη λιτότητα όσο και το ρατσισμό και τους φασίστες. 

Νέα γενική συνέλευση του ΦΣ Χημ. Μηχ. θα γίνει την Δευτέρα 23/10 ώστε ο σύλλογος να πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 30/10.

Βαδίζοντας προς το μονοήμερο αφιερωμένο στην ρωσική επανάσταση οι φοιτητές του ΣΕΚ οργανώνουμε εκδήλωση την Πέμπτη 2/11 στις 4μμ με θέμα «Η γυναικεία απελευθέρωση στη ρώσικη επανάσταση και στο σήμερα» (όροφος Χημικών Μηχανικών).