Εκπαίδευση και Νεολαία
ΤΕΙ: Ο αγώνας στα χέρια των σπουδαστών

Με κεντρικό αίτημα όχι στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτώβρη συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας. Συμμετείχαν οι σύλλογοι της ΣΓΤΚΣ, της ΣΕΥΠ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και της ΣΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ που είχαν προτείνει όμως τη κινητοποίηση δεν βάζουν οργανωμένα τη συνέχεια του κινήματος. Αντίθετα προσπαθούν να φύγει η δύναμη από τις συνελεύσεις με το να φτιαχτούν επιτροπές που θα τρέχουν τις κινητοποιήσεις. Αρνήθηκαν επιπλέον να οριστούν νέες γενικές συνελεύσεις. 

Οι σύντροφοι του ΣΕΚ στο ΤΕΙ και οι αγωνιστές των ΕΑΑΚ αρνούμαστε αυτόν τον προσανατολισμό της απλής καταγραφής μιας διαμαρτυρίας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Έτσι έχουμε προχωρήσει στη ΣΓΤΚΣ και στη ΣΕΥΠ σε συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή συνέλευσης την Τετάρτη 25/10 και συμμετοχή στην κινητοποίηση την Πέμπτη 26/10 στις 12 στα Προπύλαια, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους των άλλων σχολών της Αθήνας.

Η ανταπόκριση των φοιτητών στο κάλεσμα για κλιμάκωση είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε μαζέψει πάνω από 100 υπογραφές στη ΣΓΤΚΣ και πάνω από 200 στη ΣΕΥΠ. Ο αγώνας στα χέρια των σπουδαστών και των σπουδαστριών είναι βασικός όρος για να νικήσουμε. Οι σχολές μας δεν θα κλείσουν, δεν θα συγχωνευτούν. Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης για τη Παιδεία, λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.