Εργατικό κίνημα
ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ: Όχι στους εκβιασμούς της διοίκησης

Ανακοίνωση ενάντια στους εκβιασμούς της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ προς το προσωπικό σχετικά με την υπογραφή νέας δήλωσης με τις προϋποθέσεις και τα αιτούμενα δικαιολογητικά για την παροχή οικογενειακού επιδόματος και υγειονομικής κάλυψης έβγαλε η παράταξη ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με ασάφειες και “πονηρές” διατυπώσεις και με δικαιολογία την δήθεν επικαιροποίηση των δικαιολογητικών, εκβιάζει τους ασφαλισμένους εργαζόμενους της εταιρίας ότι δεν θα πάρουν οικογενειακά επιδόματα και δεν θα έχουν υγειονομική περίθαλψη αν δεν συναινέσουν στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.  

“Ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και για ποιο λόγο;”, αναρωτιούνται στην ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ που ζητάνε από την Ομοσπονδία τους, την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, να σταματήσει την τακτική της σιωπής των αμνών και να πάρει ανοικτά θέση καλύπτοντας την αντίδραση του προσωπικού στην απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους συναδέλφους τους να αρνηθούν την υπογραφή της απαράδεκτη και επικίνδυνης δήλωσης. 

“Το υγειονομικό μας χρηματοδοτείται κάθε μήνα από τις εισφορές και τον κόπο εργαζόμενων και συνταξιούχων και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας εκβιάζει. Η απαράδεκτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί. Η Διοίκηση υποχρεούται να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στον απαράδεκτο εκβιασμό προσωπικού και συνταξιούχων” αναφέρεται στην ανακοίνωση.