Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
30 ρατσιστικές επιθέσεις στο Ρέντη – Τι κάνει ο Τόσκας;

Μία σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή του Ρέντη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά και η Πακιστανική Κοινότητα. 

Μετά από σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε να δοθεί μία πρώτη απάντηση το Σάββατο 13 Ιανουαρίου με συγκέντρωση -πικετοφορία στον τόπο των επιθέσεων, με αγωνιστικό ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Θηβών και Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη και άλλων κινήσεων και φορέων της περιοχής.­

“Το τελευταίο μήνα στην περιοχή Ρέντη- Nίκαια μία οργανωμένη ομάδα φασιστών έχει προχωρήσει σε αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών”, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά και της Πακιστανικής Κοινότητας. “Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών.

Καταγγελίες

Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην Αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στην περιοχή. 

Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδυνές ώρες. Μέχρι τώρα έχουν στοχοποιήσει και επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις. 

Σε ένα από αυτά ο μετανάστης τους φώναξε γιατί τα κάνετε αυτά και πήρε απάντηση “βρωμοπακιστανοί φύγετε, να πάτε στη χώρα σας”. Εμφανίστηκαν μάλιστα φορώντας όλοι μαύρες κουκούλες.Την ομάδα αποτελούσαν άτομα ηλικίας 18-22 ετών. Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τους μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία παλιότερα έδρασε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις ξανά σε σπίτια και στους δρόμους της γειτονιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στην περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών.

Καλούμε το Δήμο Νίκαιας, τα συνδικάτα, την αριστερά να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και να διαλυθεί η φασιστική ομάδα στην περιοχή Ρέντη-Νίκαιας”.