Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι ΕΥΑΘ: Όχι στις απολύσεις

Κινητοποίηση συμβασιούχων της ΕΥΑΘ και συμπαραστατών

Οι 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ βρίσκονται και πάλι σε  κινητοποίηση από την Τετάρτη 7/3 κόντρα στην απόφαση της διοίκησης να τους απολύσει. Μετά από συνέλευση την Τρίτη 6/3 στο ΕΚΘ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου στα κεντρικά γραφεία στην Εγνατία οδό, στήνοντας πανό και μικροφωνική. Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκε η Εργατική Αλληλεγγύη, ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, καθώς και συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ. Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνται κατά μέσο όρο εφτά χρόνια στην ΕΥΑΘ, με τους παλιότερους να φτάνουν μέχρι τα 19 χρόνια υπηρεσίας! Εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση της ΕΥΑΘ έχει αρνηθεί να ανανεώσει τις συμβάσεις τους, δίνοντας μόνο παράταση μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι. Από την Παρασκευή 2/3, μετά την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα είναι απολυμένοι. Σε μια δημόσια ΕΥΑΘ, χρειάζονται  και οι σημερινοί συμβασιούχοι (που πρέπει και αυτοί να γίνουν μόνιμο προσωπικό) και ακόμη περισσότερες προσλήψεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια υπογραμμίζει ότι “Η επίθεση αυτή δεν είναι άσχετη με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Καλούμε τα σωματεία της ΕΥΑΘ να στηρίξουν απεργιακά τον αγώνα των συμβασιούχων για να κρατήσουν τις δουλειές τους. Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να βρεθεί στο πλάι τους για να μην αφήσουμε να χαθούν θέσεις εργασίας και για να υπερασπίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Και μπορούμε να νικήσουμε. Με συντονισμό των αγώνων όλων των συμβασιούχων, με ένα μαζικό κίνημα προσλήψεων σε υγεία, παιδεία, δημόσια αγαθά για τις ανάγκες του κόσμου κι όχι των αρπακτικών”.