Εργατικό κίνημα
ΠΟΣΠΕΡΤ: 30ο συνέδριο, 14-15/3

Το 30ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ γίνεται στις 14 και 15 Μάρτη, σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία. Το προηγούμενο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας είχε γίνει πριν από σχεδόν 5 χρόνια. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, αλλά δυστυχώς όχι προς το καλύτερο. 

Τότε γινόταν έκτακτο συνέδριο μετά την απόφαση των Σαμαρά-Βενιζέζου να κλείσει η ΕΡΤ, σήμερα γίνεται σε μια περίοδο όπου οι συνάδελφοι στο MEGA βρίσκονται εργασιακά μετέωροι, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί το μέλλον του καναλιού και ήδη τους οφείλονται μισθοί δύο χρόνων. 

Σε εργασιακή αβεβαιότητα και οι συνάδελφοι στα ιδιωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα, τα οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος στη δημοπράτηση των αδειών. 

Παράλληλα, οι απολύσεις και η απληρωσιά έχει γίνει καθεστώς στα περισσότερα ΜΜΕ. Οι εργολάβοι παρελαύνουν μέσα στην ΕΡΤ, απομυζώντας την, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη προσωπικού, ενοικιάζοντας συναδέλφους με μεγάλη εμπειρία, χαμηλό μισθό και ανύπαρκτα δικαιώματα.

Η πρόταση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων είναι ότι χρειάζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ να μπει μπροστά για την αντεπίθεση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ απέναντι στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Χρειάζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ να ξεκινήσει κινητοποιήσεις για προσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς. 

Στο Συνέδριο σκοπεύουμε να προτείνουμε  την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του MEGA και απεργιακό πρόγραμμα στην ΕΡΤ απαιτώντας την εξόφληση των μισθών και των ενσήμων της διετίας 2013-2015 για όσους αγωνίστηκαν, προσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς. Επίσης, θα προτείνουμε να ανοίξουμε τη μάχη σε όλα τα ΜΜΕ για να μην υπάρχει καμία προβολή των δολοφόνων της Χ. Α. 

Ειρήνη Φωτέλλη