Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
H δίκη της Χρυσής Αυγής: Συλλήψεις «CΟΜΒΑΤ 18» - Η Χρυσή Αυγή πότε;

Ήδη 4 από στους 7 κατηγορούμενους ναζί των «Ανένταχτων Μαίανδρων Εθνικιστών» και των Combat 18 βρίσκονται στη φυλακή μετά από την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών.

Κατηγορούνται για περίπου 30 επιθέσεις εναντίον Ρομά και εμπρησμούς κατοικιών τους στο Μενίδι, την βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και επιθέσεις σε μια σειρά από χώρους και στέκια. Σε διαδικτυακές αναρτήσεις τους υπάρχουν αναλήψεις για τουλάχιστον 30 εμπρηστικές επιθέσεις. Ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας ήταν 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, μαχαίρια, σπαθί, σουγιάδες, μάσκες, ρόπαλα, σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα και βέβαια ναζιστικές σημαίες και προκηρύξεις. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Σ. Μεταλληνός γνωστός από τη δράση του στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά κάτι που επιβεβαιώνεται από πλήθος φωτογραφιών σε εκδηλώσεις και δράσεις της Χ.Α δίπλα στον Λαγό, τον Δεβελέκο κ.α. Σε συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ, ένας από τους συλληφθέντες λέει: «Ασχολούμαι με διάφορους τώρα του χώρου. Με την Απέλλα, με τους Α.Μ.Ε., με την Ανακατάληψη, με τη Χρυσή Αυγή, αλλά με την τοπική του Πειραιά, πιο καλά παιδιά, πιο ξηγημένα, πιο ενδιαφέροντα…Κάνουμε και δράσεις μαζί. Εχουν έρθει σε κάνα δυο δράσεις μαζί μου. Εχω πάει και σε κάνα δυο δράσεις μαζί τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕφΣυν η αστυνομία ήξερε για τη δράση των ΑΜΕ-Combat 18 από «τον προηγούμενο Φεβρουάριο» όταν «άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην Αντιτρομοκρατική και κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και τρία για τα οποία έδωσε μόνο τα μικρά τους ονόματα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, «αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση κατέγραψαν οι αστυνομικοί από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και παραμονές της σύλληψής τους».

Αν αληθεύουν πράγματι όλα αυτά, προκύπτει το εύλογο ερώτημα τι έκανε στο μεσοδιάστημα η αντιτρομοκρατική και η αστυνομία; Τι έκανε το καλοκαίρι του 2017 όταν οι φασίστες των ΑΜΕ-Combat 18 ενυπόγραφα στους δρόμους αναλάμβαναν την ευθύνη για τις δολοφονικές επιθέσεις στους Ρομά στο Μενίδι, εκεί που εντοπίστηκε και το μεγαλύτερο οπλοστάσιο; Πόσους εμπρησμούς και πόσες δολοφονικές επιθέσεις ακόμη θα χρειαζόταν για να τους συλλάβουν; 

Το 2013 ο Δένδιας θυμήθηκε τους φακέλους με τις 30 υποθέσεις της Χ.Α που είχε ξεχασμένες στο «συρτάρι» του, μόνο όταν το αίμα του Παύλου Φύσσα κυλούσε στο Κερατσίνι. Σήμερα, μήπως έπρεπε να ανοίξει το κεφάλι της Ελευθερίας Τομπατζόγλου, της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, για να συλλάβει η αντιτρομοκρατική του Τόσκα τους ναζί των ΑΜΕ-Combat 18; 

Μόνο που την επίθεση αυτή, τα θύματα έχουν ήδη καταγγείλει ότι την έκανε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. (Προκύπτει αυτό επιπλέον και από τη συνομιλία μελών του Combat 18 μετά την επίθεση στην Φαβέλα που δημοσίευσε το Έθνος. «A: Στη Φαβέλα τους τσακίσανε στο ξύλο ε; B: Ναι, εντάξει, ωραία πάντως, τους τσακίσανε, γούσταρα που τσακίσανε μία κ… δικηγόρο. Α: Του Φύσσα ναι. Α: Χρυσαυγίτες στη Φαβέλα, παντού, παντού»). 

Τα ερωτήματα είναι προφανή προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την δικαστική εξουσία: Γιατί δεν προχωράνε άμεσα στην εξάρθρωση και τη σύλληψη του τάγματος εφόδου της Χ.Α του Πειραιά που επιτέθηκε στην Ε. Τομπατζόγλου; Γιατί δεν συλλαμβάνονται οι δράστες της επίθεσης (έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2017) στη δικηγόρο Ε. Κουνιάκη; Επιτέλους, πώς είναι δυνατόν η υπόδικη ηγεσία και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α, να συνεχίζουν ανενόχλητα την δολοφονική τους δράση, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής;