Εργατικό κίνημα
Ερρίκος Ντυνάν: Εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης σχετικά με την εξαγορά του νοσοκομείου

Παράταση δέκα ημερών δόθηκε για την υποβολή προτάσεων για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν. Έως τις 3 Αυγούστου θα υποβληθούν οι προσφορές για την εξαγορά του νοσοκομείου που αποτιμάται περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στις προσφορές είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον από μεριάς κυβέρνησης για κρατικοποίηση όπως εκφράστηκε και από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αλλά και τον Ανδρέα Ξανθό σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ. 

Από την μεριά μας πραγματοποιήσαμε εξόρμηση με την Εργατική Αλληλεγγύη και συναδέλφους από τα δημόσια νοσοκομεία στην κλινική, όπου μπορέσαμε να ανοίξουμε την συζήτηση για την επόμενη μέρα με τους εργαζόμενους του Ντυνάν και με τα μέλη του σωματείου τους. Στην συζήτηση άνοιγαν τα ζητήματα της κρατικοποίησης χωρίς αποζημίωση στην τράπεζα Πειραιώς, η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε κάθε περίπτωση είτε η κλινική περάσει κάτω από δημόσιο έλεγχο είτε στα χέρια κάποιου «επενδυτή» καθώς και την υπογραφής κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν έχουν δώσει την μάχη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους με απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν αποτέλεσμα την αποπληρωμή αυτών των οφειλών.

Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες που δίνουμε οι εργαζόμενοι στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι αλληλένδετοι για την υπεράσπιση του χαρακτήρα της υγείας και για τις συνθήκες εργασίας και μπορούν να συντονιστούν για να είναι νικηφόροι.