Εργατικό κίνημα
ΔΕΘ 2018: Σύσκεψη ενάντια σε μνημόνια και εθνικισμό

Σε σύσκεψη καλεί ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την οργάνωση των εργατικών κινητοποιήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Το κάλεσμα του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια για σύσκεψη την Τρίτη 28/8 απευθύνεται σε όλους και όλες τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δίνουν μάχες ενάντια στις περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ αλλά και αγανακτεί από τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη” μας λένε αγωνιστές του Συντονισμού. “Έχουμε να οργανώσουμε μια κινητοποίηση στη ΔΕΘ που χρειάζεται να αποτελέσει απάντηση τόσο στα ψέματα Τσίπρα για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, όσο και στις απόπειρες των φασιστών και της ακροδεξιάς να κυριαρχήσουν με το ρατσισμό και το σωβινισμό. Προβάλλουμε την εργατική αντικαπιταλιστική λύση στους συμβιβασμούς του Τσίπρα και δυναμώνουμε την αντιφασιστική δράση ώστε να μην μπορέσει η ακροδεξιά δημαγωγία να δυναμώσει σε βάρος του κινήματος. 

Δεν θα αφήσουμε στη δεξιά και την ακροδεξιά να γυρίσουν την ατζέντα των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ στη μεριά τους. Η εργατική κινητοποίηση στη ΔΕΘ κάθε χρόνο καθιερώθηκε το 1992 όταν η τότε εκστρατεία για το Μακεδονικό ήταν στο φόρτε της αλλά οι εργάτες των λεωφορείων της ΕΑΣ και οι συμπαραστάτες τους κατάφεραν να τους χαλάσουν τη φιέστα με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους. Η ΝΔ του Μητσοτάκη επιχειρεί να μετατρέψει την ΔΕΘ σε εφαλτήριο για κλιμάκωση της εθνικιστικής εκστρατείας για τη συμφωνία των Πρεσπών και να υπονομεύσει ταυτόχρονα τις εργατικές κινητοποιήσεις. Είναι απατεώνες που απο τη μια στηρίζουν τα μνημόνια και από την άλλη επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου διοχετεύοντας την στον εθνικισμό. Ετσι ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες. Δεν θα περάσουν!”.

Διήμερο κινητοποιήσεων εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Την Παρασκευή 7/9 έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8πμ -11πμ για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και 7πμ – 3μμ για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι απεργοί των νοσοκομείων θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση “σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας” που θα ξεκινήσει στις 8πμ από το Ιπποκράτειο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η ομοσπονδία των υγειονομικών καλεί την επόμενη μέρα, Σάββατο 8/9, στη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Αγ.Βενιζέλου. 

Τη συμμετοχή τους στην εργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ αποφάσισαν και οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι δήμων της Αττικής, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 23/7, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.