Όχι άλλες υποκρισίες για τους πρόσφυγες

Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη που είχε επισκεφτεί και την μητέρα του Χαμί στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Και στις δύο επισκέψεις η υποκρισία περίσσευε. «Μετέφερα την συμπαράσταση του υπουργείου μας, της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλου του ελληνικού λαού και τη διαβεβαίωσα ότι θα σταθούμε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί η ίδια και η οικογένειά της... Σε όλη την οικογένεια θα χορηγηθεί καθεστώς επικουρικής προστασίας που θα διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας, παιδείας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει, εάν επιθυμεί, σε κάποια άλλη χώρα».

O Βούγιας και ο Χρυσοχοΐδης είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλήσουν για συμπαράσταση σε οποιονδήποτε μετανάστη και πρόσφυγα. Η αστυνομία συνεχίζει τις επιθέσεις σε μετανάστες και καλύπτει τα φασιστοειδή κάθε είδους όταν βγαίνουν στο δρόμο απέναντι σε μετανάστες όπως έγινε το περασμένο Σάββατο στο Μοναστηράκι. Τα πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται με την γελοία δικαιολογία των «ελέγχων καθαριότητας». Κανένας ρατσιστικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καταργηθεί.

Επίσης, ο Βούγιας υποσχέθηκε χαρτιά στην οικογένεια του άτυχου Χαμί μετά το τραγικό περιστατικό, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέρασε ένα ρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο δεν δίνει καμιά ελπίδα σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες για την νομιμοποίηση τους.

Για τους πρόσφυγες το ποσοστό χορήγησης ασύλου είναι κάτω από το 1%. Ο πατέρας του Χαμί έχει φριχτή προσωπική εμπειρία από το θέμα καθώς έχει επισκεφτεί δεκάδες φορές την Διεύθυνση Αλλοδαπών χωρίς αποτέλεσμα.

Οι μόνοι πραγματικοί συμπαραστάτες είναι οι χιλιάδες διαδηλωτές του αντιρατσιστικού κινήματος που βρέθηκαν απέναντι στις ορδές των ΜΑΤ του Υπουργείου του στα τεράστια συλλαλητήρια για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και για να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις. Οχι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της κρατικής ρατσιστικής βίας που θυμούνται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο για την τρομολαγνική προπαγάνδα τους.