ΕΜΔΥΔΑΣ - Εκλογές και απεργία

«Η γενική μας συνέλευση στις 30 Μάρτη είχε κάνει δεκτή την πρόταση της απεργιακής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί το τελευταίο διάστημα για 48ωρη απεργία στα τέλη Απρίλη», μας είπε ο Κώστας Πίττας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών, «Η ημερομηνία της μπορεί τώρα να οριστικοποιηθεί για τις 21-22 Απρίλη ώστε οι μηχανικοί να δώσουμε ενωτικά με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους τη μάχη ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει η περικοπή των αποδοχών μας αναδρομικά από το Γενάρη.

Απεργιακές επιτροπές

Η οργάνωση της απεργίας πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Η απεργιακή επιτροπή, ο ρόλος της οποίας ήταν καταλυτικός για να βγει η 48ωρη από τη γενική συνέλευση, χρειάζεται να μπει μπροστά να οργανώσει τη συμμετοχή. Να ανοίξει τη δράση της σε όλους τους συναδέλφους ώστε στις 21-22 Απρίλη πραγματικά όλοι οι μηχανικοί από νοσοκομεία, δήμους, υπουργεία και νομαρχίες να είναι στο δρόμο. 

Ηδη η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών στις περιοδείες της στους χώρους προπαγανδίζει την απεργία αυτή σαν ένα σημαντικό σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα με απεργία διαρκείας. Οι εκλογές που γίνονται στις 14 Απρίλη για νέο ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και νέες Διοικούσες Επιτροπές των Τμημάτων της χρειάζεται να αξιοποιηθούν για ενημέρωση των χιλιάδων μηχανικών που θα έρθουν να ψηφίσουν. Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε με όλους για τη δύναμη που έχουμε να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας με αρχή τη 48ωρη απεργία. Επιπλέον, οι εκλογές είναι ευκαιρία για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου που έχουμε ενεργοποιήσει».

Οι εκλογές για νέο ΔΣ και νέες Διοικούσες Επιτροπές των Τμημάτων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής γίνονται την Τετάρτη 14 Απρίλη στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» και «Τεχνόπολις» στο Γκάζι από 8πμ έως 7μμ. Η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο για το ΔΣ με τους: Γκούμα Βαϊα, Πίττα Κώστα και Γκαργκάνα Πάνο. Επίσης, ο Κώστας Πίττας είναι υποψήφιος για τη ΔΕ του Τμήματος του τ. Υπ. Ανάπτυξης.