Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μαθητές Αnticapitalista: Στο δρόμο του Δεκέμβρη

Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες - ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» που φώναζαν τότε, είναι ακόμα εξαιρετικά επίκαιρο. Γιατί εξακολουθούμε να παλεύουμε για τις βασικές μας ανάγκες μέσα στα σχολεία. Για καθηγητές, για βιβλία, για υποδομές. Παλεύουμε να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια. 

Θέλουμε αναβάθμιση και όχι συρρίκνωση της Παιδείας. Παλεύουμε για απολυτήρια που να μας εξασφαλίζουν σπουδές κι όχι να κυνηγάμε βάσεις και σχολές που θέλουν να τις κλείσουν. Ο αγώνας που δίνουν αυτές τις μέρες οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων αυτό αναδεικνύει. Παλεύουν ενάντια στο νέο νόμο του Γαβρόγλου και την υποβάθμιση των σχολείων τους. Λίγο καιρό πριν, χιλιάδες μαθητές βγήκαμε στους δρόμους σε όλες τις πόλεις ενάντια στο νέο λύκειο που ετοιμάζει αυτός ο νόμος. Και θα συνεχίσουμε για να μην περάσει! Συνεχίζουμε με καταλήψεις και διαδηλώσεις, μαζί με τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους, για να νικήσουμε! 

Την ίδια στιγμή μέσα κι έξω από τα σχολεία μας παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ο ρατσισμός που προσπαθεί να μας διαιρέσει σε ντόπιους και μετανάστες ή πρόσφυγες δεν χωράει στα σχολεία μας! Δίνουμε καθημερινά τη μάχη απέναντι σε αυτές τις ιδέες και με αυτό τον τρόπο έχουμε καταφέρει να πετάξουμε έξω τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή. Όσο κι αν προσπάθησαν να μας πουν πως οι φασίστες δυναμώνουν, ξέρουμε πολύ καλά ότι μέσα στα σχολεία μας η πλειοψηφία είμαστε αντίθετοι. 

Στις 6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε παντού για να πιάσουμε το νήμα από την εξέγερση του ’08, που έφερε ξανά στην επικαιρότητα την πάλη για μια άλλη κοινωνία.

Από την ανακοίνωση των μαθητών Anticapitalista για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη.