Σταθμός στην πορεία για τις 16 Μάρτη και τη Διεθνή Ημέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες είναι η 10 Φλεβάρη. Εκείνη τη μέρα, αγωνιστές και αγωνίστριες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος από την Τουρκία και την Ελλάδα θα συναντηθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο για να καταγγείλουν τις πολιτικές των δύο χωρών και της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε ολόκληρη την περιοχή.
Η συνάντηση, που οργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ στην Ελλάδα και το DSiP στην Τουρκία, θα γίνει στο συνοριακό πέρασμα στους Κήπους του Έβρου. Θα αναδείξει το ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα, με το φράχτη στον Έβρο και τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Και θα απαιτήσει να πέσει ο φράχτης, να ανοίξουν τα σύνορα για όλες και όλους, να σταματήσουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών να υλοποιούν τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο.
Παραμονές της συνάντησης, οι ΚΕΕΡΦΑ της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης πραγματοποιούν μεγάλες εκδηλώσεις που θα έχουν στο κέντρο τους τη συνάντηση στον Έβρο και την αντιρατσιστική-αντιφασιστική μάχη στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Στην Θεσσαλονίκη στις 8/2, μαζί με τον Κώστα Παπαδάκη, από την πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, τον Γιάννη Κούτρα, από το ΔΣ της ΕΝΙΘ και του Σωματείου Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ ομιλητής θα είναι και ο πανεπιστημιακός Γιώργος Τσιάκαλος ο οποίος θα συμμετέχει και στη συνάντηση στον Έβρο. Στη Ξάνθη στις 9/2, η εκδήλωση θα γίνει από κοινού με την τοπική ΕΛΜΕ.

