Εργατικό κίνημα
Περιστέρι: Αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες

12/1, Αντιφασιστική διαδήλωση στο Περιστέρι

Πάνω απο 200 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο 12 Γενάρη στο Περιστέρι για αλληλεγγύη στο Shakil Chaundry Mohammad, εργάτη από το Πακιστάν που χτυπήθηκε άγρια από μπράβους του πρώην αφεντικού του, όταν ζήτησε τα ένσημά του από το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν σαν διανομέας, ένα σουβλατζίδικο στο κέντρο του Περιστερίου. 

Συγκεκριμένα παρόλο που δούλευε 6-12 ώρες το αφεντικό του κολλούσε ένσημα για λιγότερες, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν για να ανανεώσει την άδεια παραμονής. Όταν ο Σακίλ προχώρησε σε καταγγελία άρχισε να δέχεται απειλές για να την αποσύρει και επειδή εκείνος επέμεινε το αφεντικό έφτασε στο σημείο να βάλει μπράβους να του στήσουν καρτέρι με ψεύτικη παραγγελία στην καινούργια του δουλειά και να τον στείλουν στο Αττικό νοσοκομείο. 

Η διαδήλωση του Σαββάτου ήταν μια ηχηρή και μαζική απάντηση. Ξεκίνησε από την πλατεία δημαρχείου και βάδισε ως το “Βεάκη 56”, το σουβλατζίδικο στο οποίο δούλευε ο Σακίλ. Συμμετείχαν με τα πανό τους η ΚΕΕΡΦΑ, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου κι άλλες συλλογικότητες. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία με πανό των αναπληρωτών που έχουν κάνει κατάληψη στην Πρυτανεία ενάντια στο προσοντολόγιο.

Δύο μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 10 Γενάρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική εξόρμηση στο δημοτικό κολυμβητήριο του Περιστερίου. Τη μέρα των Φώτων στον “αγιασμό των υδάτων” στο κολυμβητήριο, είχαμε την προκλητική παρουσία του υπόδικου Χρυσαυγίτη Γερμενή με τις πλάτες του Παχατουρίδη. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου έβγαλε ανακοίνωση ενάντια στην παρουσία Χρυσαυγιτών σε εκδηλώσεις του δήμου, την οποία μοιράσαμε στους εργαζόμενους του κολυμβητήριου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τους υπόδικους ναζί να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Περιστέρι, ότι παλεύουμε να καταδικαστούν στη δίκη της Χ.Α και ότι έχουμε μπροστά μας να οργανώσουμε μια πολύ μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στις 16 Μάρτη.