Δημοτικές εκλογές
Ν. Ηράκλειο: Συνέλευση δημοτικής κίνησης «Ρήξη και Ανατροπή» 21/1

Nέα γενική συνέλευση πραγματοποιεί η δημοτική κίνηση «Ρήξη και Ανατροπή» τη Δευτέρα 21/1, στις 7μμ στη Βίλα Στέλλα. 

«Να αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια και την αδράνεια, να αντιμετωπίσουμε θετικά τις προκλήσεις της περιόδου, ενωτικά, αμεσοδημοκρατικά, αντικαπιταλιστικά με διεύρυνση των δυνάμεών μας με αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τα γεγονότα της προηγούμενης συνέλευσης (13/1), εννέα μέλη της κίνησης*. Όπως τονίζουν ανάμεσα σε άλλα:

«Είναι θετικό το ότι ξεκίνησε μία σχετικά μαζική συνέλευση του σχήματος, η πρώτη ύστερα από περισσότερο από 2 χρόνια… Η συμμετοχή των αγωνιστριών και αγωνιστών στη συνέλευση επιβεβαιώνει την κοινή αγωνία όλων για το μέλλον του σχήματος  και αυτή η ίδια η διαδικασία θα έδινε τη δυνατότητα σε όλες και όλους να τοποθετηθούν πάνω σε όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει καθώς και στο πως προχωράμε. Δυστυχώς, η πρόωρη λήξη της συνέλευσης, μετά την αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου και ορισμένων μελών, δεν έδωσε αυτή τη δυνατότητα». 

Κρισιμότητα

«Η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων παρέμεινε στο χώρο της συνέλευσης και σεβόμενη τη κρισιμότητα των στιγμών, και χωρίς να αποκλείσει αυτούς που αποχώρησαν, αποφάσισε ομόφωνα να γίνει νέα καταληκτική συνέλευση…

Όλες και όλοι καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο με όλες τις πολιτικές μάχες μπροστά μας. Εμείς πιστεύουμε ότι το σχήμα μας με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, άνοιγμα σε νέους αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων, ενωτική και αμεσοδημοκρατική λειτουργία, μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις αδυναμίες του και να γίνει το κέντρο της αριστερής αντιπολίτευσης στα αντιδραστικά «μεταμνημονιακά» σχέδια κυβέρνησης και δεξιάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που υλοποιεί ήδη η τωρινή δημοτική αρχή αλλά και οι επόμενες. Να συμβάλουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ σε μία ακόμα πιο μαζική συνέλέυση την Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7μμ, στη ΒΙΛΛΑ ΣΤΕΛΛΑ». 

* Δουρής Χρήστος, Θεοχάρης Γιάννης, Κοντογόνης Παναγιώτης, Λιναρδάκη Δήμητρα, Ντάσιου Μαρία, Πετράκη Κωνσταντίνα, Πόλκας Παναγιώτης, Ράγκος Γιώργος, Σπαθής Μανώλης