Δημοτικές εκλογές
Ανυπότακτη Πετρούπολη: Συνέλευση 13/1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Γενάρη η συνέλευση της Ανυπότακτης Πετρούπολης με την συμμετοχή πλήθους κόσμου της γειτονιάς, εργαζόμενους, άνεργους και φοιτητές. Κόσμος που έχουμε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, στις εργατικές διεκδικήσεις και τις αντιστάσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα αλλά, και στους αγώνες που δόθηκαν σε μια σειρά μέτωπα στην γειτονιά.

 Από τις εισηγήσεις κιόλας μπήκαν τα ζητήματα της αναγκαιότητας της παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του σχήματος αυτή την πολιτική περίοδο. Ο κόσμος της Αριστεράς ψάχνει απαντήσεις απέναντι στα ξεπουλήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται στήριγμα στους αγώνες που έχουν ξεκινήσει ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο, για Συλλογικές Συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις μάχες ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 Σε όλες αυτές τις μάχες η γειτονιά της Πετρούπολης είχε τη δική της παρουσία. Αλλά και στα τοπικά ζητήματα ενάντια στις διεκδικήσεις της «Μονής Λαμίας» στο Ποικίλο Όρος αλλά και στη συνεχιζόμενη και διαρκή μάχη ενάντια στα φαραωνικά έργα της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής και με την χρησιμοποίηση ανενεργών Λατομείων, όπως του Μουσαμά που βρίσκεται ακριβώς στην πλάτη της πόλης μας. 

Η συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να δυναμώσουμε και να απλώσουμε την παρουσία μας στην γειτονιά, με εξορμήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τις πολιτικές μας θέσεις και θα προβάλουν την δική μας-αντικαπιταλιστική προοπτική ενάντια σε κάθε λογική διαχείρισης και συμβιβασμού, όπως αυτή που ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πετρούπολη. 

Στο τέλος της συνέλευσης βάλαμε πρόγραμμα δράσεων, βγήκε ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών για μόνιμους διορισμούς και συζητήθηκαν τα επόμενα άμεσα βήματα. Αποφασίσαμε, με βάση την συζήτηση, να βγει δελτίο Τύπου που να ανακοινώνει την συμμετοχή της Ανυπότακτης Πετρούπολης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και ορίσαμε την επόμενη συνέλευσή μας τον επόμενο μήνα. 

Κατερίνα Πατρικίου 
Δημοτική Σύμβουλος Πετρούπολης