Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
20 Μάρτη 2021: Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασίστες

Κυκλοφόρησε η αφίσα και η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ για τη διεθνή διαδήλωση στις 20 Μάρτη και διακινήθηκε μαζικά την περασμένη Κυριακή στα Πετράλωνα στη συγκέντρωση για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η 20 Μάρτη θα αποτελέσει την κορύφωση μιας καμπάνιας που ξεκινάει στις γειτονιές, στις πόλεις, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, σε όλους τους χώρους εργασίας ,βάζοντας στόχο να ξεσηκώσουμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους-ες. Αλλά και τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους Συλλόγους γονέων που παλεύουν ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας για να επιβάλουν ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων θα μπουν επιτέλους στα σχολεία. Μαζί με τους νοσοκομειακούς που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις θα διεκδικήσουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εμβολιαστούν άμεσα μέσα σε κάθε στρατόπεδο και θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και περίθαλψη στα νοσοκομεία. Μαζί και με τους εργαζόμενους στους Δήμους και στον Επισιτισμό-Τουρισμό θα εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν κλειστά σπίτια και ξενοδοχεία  για να μπορούν να στεγαστούν μόνιμα και με ασφάλεια οι πρόσφυγες. 

Σε πρoκήρυξη-κάλεσμα που κυκλοφορεί η ΚΕΕΡΦΑ για τις 20Μ αναφέρει:

“Η εισβολή ακροδεξιών και παραστρατιωτικών στο Καπιτώλιο, την αμερικάνικη βουλή, είναι μια φασιστική πρόκληση που μας αφορά όλες και όλους. Ο Τραμπ, που με την πολιτική του έθρεψε και δυνάμωσε τον συρφετό των φασιστικών και ακροδεξιών συμμοριών, αποχωρεί προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη συνέχεια της δράσης τους σαν οργανωμένης δύναμης κρούσης. Κανένας αντιφασίστας και αντιφασίστρια δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος με αυτή την εξέλιξη, γι αυτό και αποχτάει ξεχωριστή σημασία η Διεθνής Μέρα Δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού που οργανώνεται για τις 20 Μάρτη σε μια σειρά χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα... Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με το Μακρόν και τη Μέρκελ, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα “για την απειλή σε βάρος της δημοκρατίας στις ΗΠΑ”, αλλά είναι οι ίδιοι που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά και προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, κρατώντας ερμητικά κλειστά τα σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο με την Φρόντεξ, τους φράχτες και τα στρατόπεδα.

Μετά την πυρκαγιά στη Μόρια έστησαν ένα ακόμα χειρότερο κολαστήριο στο Καρά Τεπέ, με γυναίκες και μικρά παιδιά να ζουν σε κρύες σκηνές μέσα σε τοξικούς λασπότοπους, φορτωμένους με μόλυβδο από το παλιό πεδίο βολής... Σε όλη τη χώρα τα στρατόπεδα είναι άθλια γκέτο που βρίσκονται σε διαρκή καραντίνα, με πρόσχημα την πανδημία, με τα παιδιά να έχουν αποκλειστεί από τα σχολεία και τους γονείς τους να φυτοζωούν χωρίς τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση. Χιλιάδες πρόσφυγες απειλούνται να απελαθούν μέσα από τις μαζικές διαδικασίες απόρριψης ασύλου ή με έξωση απ’ όπου διαμένουν προσωρινά ακόμα κι αν καταφέρουν να αποχτήσουν άσυλο. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να ζουν και να δουλεύουν κυνηγημένοι, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, στα εργοστάσια και τα χωράφια. 

Όλοι μαζί

Η μάχη για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι δεμένη με τις μάχες που δίνουμε όλες και όλοι μαζί, η εργατική τάξη και η νεολαία, ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες να μας αποπροσανατολίσει και να μας διασπάσει. Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη επιβάλλοντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και με αυτήν την αυτοπεποίθηση χρειάζεται να συνεχίσουμε!

Το λέμε καθαρά και δυνατά: ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ, πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να καταργηθεί ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά όλοι.

Αυτές τις μάχες χρειάζεται να οργανώσουμε βαδίζοντας προς την 20η Μάρτη και στη συνέχεια. Όλες και όλοι μαζί, το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, οι κινήσεις των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, η Αριστερά. 

Σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή, σχολείο και στρατόπεδο, ελάτε να οργανώσουμε μαζί εκδηλώσεις, εξορμήσεις και δράσεις, να συσπειρωθούμε για να γίνει η 20 Μάρτη σεισμός, όπως αυτός στις 7 Οκτώβρη!».

Καλούν:

• ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Ελλάδα
• UARF-NYC - United Against Racism and Fascism 
   (Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό), Νέα Υόρκη
• United Against Hate, USA (Eνωμένοι Ενάντια στο Μίσος), ΗΠΑ
• Stand Up To Racism (Ξεσηκωθείτε ενάντια το Ρατσισμό), Βρετανία
• Aufstehen gegen Rassismus (Ξεσηκωθείτε ενάντια το Ρατσισμό), Γερμανία
• Comité21 Maart (Eπιτροπή 21 Μάρτη), Ολλανδία
• Faellesinitiativet mod Racisme og Diskrimination, 
  (Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις), Δανία
• Hepimiz Gocmeniz – Irkciliga Hayir 
   (Είμαστε όλοι μετανάστες-Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμό), Τουρκία
• Platform 21/3, Πλατφόρμα 21 Μάρτη, Βέλγιο
• Unitat Contra el Feixisme i el Racisme 
   (Ενότητα Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό), Καταλονία
• Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi, Ενότητα Ενάντια στο Ρατσισμό, Πολωνία
• Αντιρατσιστικό Δίκτυο Νορβηγίας
• United Against Racism, Ιρλανδία
• Love Aotearoa - Hate Racism, Νέα Ζηλανδία