Εργατικό κίνημα
Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης: Αντίσταση στις απολύσεις

Απεργιακές φρουρές έξω από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με στάσεις εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ από την Παρασκευή 15/1 μαζί με το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ) μετά την απόφαση της εργολαβίας της λέσχης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας σε είκοσι εργαζόμενους. Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Μαζικές απεργιακές περιφρουρήσεις στήνονται καθημερινά  από τις πρώτες πρωινές ώρες με τη συμμετοχή εργαζομένων, του Σωματείου και αλληλέγγυων φοιτητών.

Η εργοδοσία έχει επιβάλλει άθλιες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους με 2μηνες συμβάσεις εργασίας. Τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν η προηγούμενη φορά που δεν είχαν ανανεώσει τις συμβάσεις εργαζόμενων, αλλά μετά από διεκδίκηση μέσα από το Σωματείο κατάφεραν να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά.

“Ζητάμε άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της Λέσχης χωρίς μεταβολές στα μισθολογικά και εργασιακά τους, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με ίση μεταχείριση προς όλους τους εργαζόμενους”, τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΤΕΠΕ. “Είναι επιτακτική η ανάγκη επαναπρόσληψης των εργαζομένων χωρίς χρονοτριβές και κωλυσιεργίες, για να συνεχιστεί και η σωστή λειτουργία και σίτιση της Λέσχης που εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές του ΑΠΘ. Η σίτιση θα πρέπει να είναι δωρεάν, χωρίς περιορισμούς με ποιοτικά και επαρκεί γεύματα για όλους, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προσπάθεια που τόσα χρόνια καταβάλουν οι εργαζόμενοι της Λέσχης”.

Υπό το βάρος των κινητοποιήσεων, το πρωί της Τρίτης 19/1, οι εκπρόσωποι της εργολαβίας έφεραν νέες συμβάσεις για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν τελικά στη δουλειά.