Εργατικό κίνημα
Συνέλευση Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης 28/1

Συνέλευση Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 6μμ
Join Zoom Meeting: 
https://tinyurl.com/syntonismos
Meeting ID: 873 0211 7653 Passcode: 050439

“Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική, αξιοποιώντας την πανδημία και την σχεδόν τρίμηνη καραντίνα. Απέναντι της, οι μάχες των εργαζόμενων δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, παρά τις απαγορεύσεις, την αστυνομία και τις απειλές για πρόστιμα. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε απεργιακά για να τσακίσουμε όλες τις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών”, τονίζει στο κάλεσμα για τη συνέλευση ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης.

Τα Νοσοκομεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις απέναντι στη διαχείριση της διάλυσης. Η μέρα της Γυναίκας, 8 Μάρτη, χρειάζεται να είναι απεργιακή και φέτος ενάντια στις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζόμενων που χτυπούν τις γυναίκες και οξύνουν τις διακρίσιες, μετά και την έκρηξη από τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου. Στην εκπαίδευση η επίθεση είναι σε όλες τις βαθμίδες, αλλά μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί είναι στους δρόμους. Καλλιτέχνες, επισιτισμός, κούριερ, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι και αυτοί στην κόντρα με την κυβέρνηση. 

“Είμαστε στο σημείο που χρειάζεται να κλιμακώσουμε. Γι’ αυτό, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σε καλούμε σε ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για να  συζητήσουμε, να στηρίξουμε όλους όσους βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν, να οργανώσουμε τους χώρους και τους κλάδους μας”

Ομιλητές:

Αργυρή Ερωτοκρίτου, 
ΔΣ εργαζόμενων Νοσοκομείου Γεννηματάς

Βαγγέλης Βάσσιος,
συνδικαλιστής ταχυμεταφορές

Στέλιος Γιαννούλης, 
Εκπαιδευτικός, ΔΣ συλλόγου ΠΕ Γλυφάδας- Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης 

Βασίλης Μυρσινιάς, 
εργαζόμενος επισιτισμού,  Δίκτυο Καμαριέρα 

Χρίστος Αργύρης,
ΓΣ ΑΔΕΔΥ