Εκπαίδευση και νεολαία
Κλιμακώνουμε Πανεκπαιδευτικά

Σε νέο συλλαλητήριο καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη 21/1, με συγκέντρωση στις 12μεσ στα Προπύλαια. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν την ίδια μέρα σε μια σειρά πόλεις.

Στο κάλεσμά του το ΣΕΚ στις σχολές αναφέρει:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ νομίζει ότι με κλειστές σχολές και σχολεία μπορεί να περάσει ότι νομοσχέδιο θέλει χωρίς αντιστάσεις. Η Κεραμέως σε συνεργασία με τον Χρυσοχοΐδη καταθέτει νoμοσχέδιο στα τέλη του μήνα που συρρικνώνει τη δημόσια Παιδεία. Πετάει χιλιάδες έξω από τις σχολές με τη βάση του 10, την τράπεζα θεμάτων και την κατώτατη βάση εισαγωγής που η κάθε σχολή μπορεί να επιλέγει για τον εαυτό της, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία, προχωράει το σχέδιο για face control, βάζει πειθαρχικές κυρώσεις σε όποιον αντιστέκεται.

Ταξική επίθεση

Ταυτόχρονα έχει χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο ιδιωτικής εκπαίδευσης που λειτουργεί ανταγωνιστικά με το δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι μια ταξική επίθεση που κάνει ξεκάθαρο ότι οι φτωχοί δεν θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αυτά ήταν τα σχέδια της ΝΔ και της άρχουσας τάξης πάντα, αλλά ποτέ δε μπόρεσε να τα περάσει γιατί το κίνημα της εκπαίδευσης τα μπλόκαρε. Για να επισφραγίσει την επίθεση στη δημόσια Παιδεία έρχεται η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι πειθαρχικές κυρώσεις και τα face control για να επιβάλλουν ότι οι φοιτητές δε κάνουν συνελεύσεις, καταλήψεις, δεν έχουν το δικαίωμα τα αντιστέκονται και να διεκδικούν για τη ζωή τους.

Την Πέμπτη εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες κάναμε συγκέντρωση στη πλατεία Κοραή ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας και ανοίξαμε τη προοπτική κλιμάκωσης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης σπάζοντας τις απαγορεύσεις. Η ΝΔ θέλει να τελειώνει με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, οι σχολές δεν είναι απλά χώρος που γίνεται ένα αποστειρωμένο μάθημα αλλά και χώρος πολιτικοποίησης, ριζοσπαστικοποίησης και οργάνωσης της νεολαίας και ξέρουν ότι αυτός ο χώρος είναι εμπόδιο για τις επιδιώξεις τους.

Η ΝΔ σκορπάει λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία ενώ κόβει από τις ανάγκες μας, την Υγεία και τη Παιδεία. Διεκδικούμε να ανοίξουν οι σχολές με τους όρους των φοιτητών -προσλήψεις, επιτάξεις χώρων, τεστ για να ξαναμπούμε μετά από ένα χρόνο στις σχολές μας με ασφάλεια και να τελειώνει το ταξικό φιάσκο της τηλεκπαίδευσης. Την Πέμπτη 21/1 βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο στις 12 στα Προπύλαια”.