Γράμματα και σχόλια
Μαρούσι: Θέλουμε σχολεία, όχι «μετατροπές»

16/6, ΣΤΕ. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Την Πέμπτη 16 Ιούνη εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατοίκων του Μαρουσιού ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε πειραματικά. Η μετατροπή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχιση της φοίτησής τους στο ίδιο σχολικό συγκρότημα τα περισσότερα από τα παιδιά που τελειώνουν το 1ο Δημοτικό. Ενώ στα νέα πειραματικά αυτά σχολεία έχουν κληρωθεί να φοιτήσουν παιδιά από μακρινές περιοχές.

Τόσο ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, όσο και οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό τάχθηκαν εξ αρχής ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Μόνο μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, Δ. Πολυχρονιάδη, στο δημοτικό συμβούλιο, αναγκάστηκε να συμφωνήσει η δημοτική αρχή σε ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στη μετατροπή. 

Η απόφαση του ΣτΕ για το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο θα βγει μέσα στο καλοκαίρι. Όμως γνωρίζουμε καλά ότι τη λύση δε θα τη δώσουν τα θεσμικά αιτήματα αλλά οι κινηματικές διεκδικήσεις. Όποια και να είναι η απόφαση, με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μπορούμε να αναγκάσουμε την παραπαίουσα κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω την αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε από τη δημοτική αρχή του Μαρουσιού να προγραμματίσει άμεσα την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 

Από την ανακοίνωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Αμαρουσίου «Εκτός Των Τειχών»