Ιδέες
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο: Εκδήλωση στο Περιστέρι 25/6

Το Σάββατο 25 Ιούνη στις 7.30μμ, στην Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου, συζητάμε για τις αιτίες της σεξιστικής καταπίεσης και τους αγώνες των γυναικών, στην εκδήλωση που οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο με αφορμή την τρίτη έκδοση του βιβλίου «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών». Ομιλήτριες θα είναι η Χριστίνα Καρακιουλάφη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η συγγραφέας του βιβλίου σ. Μαρία Στύλλου. 

Μέσα σε συνθήκες όπου καθημερινά αντιμετωπίζουμε σεξιστικές επιθέσεις από τις κυβερνήσεις, τους πλούσιους εκ-βιαστές και την άρχουσα τάξη, η παρουσίαση ενός βιβλίου που μιλάει για τις ρίζες του σεξισμού και για τους αγώνες των γυναικών είναι μια καλή ευκαιρία για όλες και όλους. Όπως είχε γράψει η Χριστίνα Καρακιουλάφη όταν κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση: «Η ανάγνωση του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου γύρω από το ζήτημα της διαχρονικής πάλης για την απελευθέρωση των γυναικών, τόσο λόγω των επιμέρους θεμάτων που εξετάζει, όσο και λόγω της προσέγγισης που υιοθετεί, φέρνει στο μυαλό την κλασική και απαγορευμένη από τον Μακαρθισμό ταινία του Χέρμπερτ Μπίμπερμαν “Το αλάτι της γης”».

Το ερχόμενο Σάββατο το Μαρξιστικό βιβλιοπωλείο σας περιμένει στο Άλσος Περιστερίου. 

Μετρό: Γραμμή 2, Σταθμός Ανθούπολη  Λεωφορεία: 703, 892 (από Ίλιον, Αγ. Ανάργυρους, Αιγάλεω, Πειραιά), Α13 (από κέντρο Αθήνας, Ζήνωνος)

Θεσσαλονίκη

Το ΜΒ συμμετέχει και στην Έκθεση Βιβλίου στην Παραλία της Θεσσαλονίκης που ξεκινά την Παρασκευή 24/6 και διαρκεί μέχρι 10 Ιούλη. Την Τρίτη 5/7, 8μμ, το ΜΒ οργανώνει στα πλαίσια της Έκθεσης εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία με παρουσίαση των δυο βιβλίων του σ. Λ. Μπόλαρη.

Πιο πετυχημένη από κάθε προηγούμενη φορά ήταν η παρουσία του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο Pride στο Σύνταγμα το Σάββατο 18/6. Πενήντα βιβλία αγοράστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Πρώτα σε πωλήσεις: «Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα και πάλη για την απελευθέρωση», «Μαρξισμός, Θεωρία και Πράξη», «Ένας επαναστατικός οδηγός για τον Μαρξ», «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών».