Η μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού από τη δεκαετία του ’30, εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Λιτότητα, ρατσισμός, ισλαμοφοβία, άνοδος των φασιστών και της άκρας δεξιάς, είναι τα όπλα των κυρίαρχων τάξεων στην προσπάθεια να διαιρέσουν τις αντιστάσεις των από κάτω.
Αλλά και σκληροί αγώνες, της εργατικής τάξης, των μεταναστών, των γυναικών, της νεολαίας είναι η απάντηση που προσπαθούν να οργανώσουν και να συντονίσουν οι από κάτω παγκόσμια.
Η Cosco, η efood, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, οι φοιτητές, είναι μερικά μόνο από τα δικά μας παραδείγματα εδώ, απέναντι στην πιο ταξική, πολεμοκάπηλη, την πιο σεξιστική και ρατσιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πως μπορούμε να οργανώσουμε τις αντιστάσεις των από κάτω; Είναι δυνατή η ανατροπή του συστήματος που γεννά πολέμους, φτώχεια, καταστροφή, ρατσισμό, σεξισμό, καταστροφή του περιβάλλοντος; Σε ποια προοπτική; Με ποιους; Με ποιο τρόπο; Για αυτά τα ερωτήματα συζητάμε και αναζητούμε απαντήσεις στις 8-10 Ιουλίου στο φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών Μαρξισμός 2022.
δικηγόρος