Γράμματα και σχόλια
Χανιά: Οι πλατείες στα παιδιά

Πλήθος κόσμου συμμετείχε την Πέμπτη 16/6 στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη πλατεία της Τριμάρτυρης στα Χανιά ενάντια στην πρωτοφανή προσπάθεια απαγόρευσης του ποδοσφαίρου στα παιδιά από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην περιοχή. 

Τα παιδιά ήταν εκεί, ζωγράφισαν, έγραψαν, έκαναν ποδήλατο και πάνω απ' όλα έπαιξαν μπάλα. Συμμετείχαν με τα πανό τους η δημοτική κίνηση Ανταρσία στα Χανιά, η Ομάδα Γονέων της Κατάληψης Ρόζα Νέρα καθώς και αλληλέγγυοι πολίτες. Το ζήτημα ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ο Σεραφείμ Ρίζος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στα Χανιά, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους σε παιχνίδι ποδοσφαίρου στην πλατεία. 

Η Ανταρσία στα Χανιά σε ανακοίνωση με τίτλο “Οι πλατείες ανήκουν στα παιδιά μας και στις ανάγκες τους” αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Οι πλατείες και οι δρόμοι της πόλης ανήκουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά μας τους ελάχιστους χώρους που τους έχουν απομείνει για να παίξουν. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εξορίζει τις ανάγκες των παιδιών από μια πόλη που γίνεται ολοένα και πιο αφιλόξενη για χάρη των επιχειρηματιών. Κανένα παιδάκι δεν είναι υποχρεωμένο να ρωτά τους ιδιοκτήτες των καφετεριών και των εστιατορίων αν θα παίξει».

Ειρηναίος Μαράκης