Σε όλη την Ελλάδα

Λάρισα
Με τη συμμετοχή 800 περίπου ατόμων έγινε η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα. Το ΠΑΜΕ, αντί για την καθιερωμένη πορεία, προχώρησε σε κατάληψη της Νομαρχίας, ενώ τα μπλοκ των Παρεμβάσεων και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Πέτρος Θεοδοσιάδης

Χανιά
Πάνω από 500 άτομα διαδήλωσαν, που είναι μεγάλη συμμετοχή μέσα στη θερινή περίοδο. Με πανό ήταν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, τα ΕΛΤΑ και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Κατέβηκαν εργαζόμενοι από διάφορους χώρους που τα σωματεία τους δεν είχαν οργανωμένη παρουσία. Ενα πολύ δυνατό μπλοκ είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μαργαρίτα Παπαμηνά

Ηράκλειο
Η συγκέντρωση των συνδικάτων είχε περίπου 600 άτομα. Η υποβάθμιση της διαδήλωσης από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ήταν εμφανής. Ενώ στις 29 Ιούνη είχαν οργανώσει το κατέβασμα πολλών σωματείων με πανό, τώρα κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το πιο μαχητικό κομμάτι της πορείας ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Βασίλης Μυρσινιάς

Ξάνθη 
Η απεργία στις 8 Ιούλη ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Αρκετά σωματεία συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στην διαδήλωση. Οι μηχανικοί του δημοσίου με το πανό τους, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το σωματείο των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ (καπνοβιομηχανία). Οι νέες πικέτες της Εργατικής Αλληλεγγύης που μιλούσαν για «στάση πληρωμών του χρέους τώρα!» δημιούργησαν πολύ καλή εντύπωση στους συγκεντρωμένους.
Οπως και στις 29 Ιούνη, το μπλοκ των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ ήταν το μεγαλύτερο και το πιο μαχητικό. Τα πανό τους έγραφαν «όχι στο ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ, δεν θα καταντήσουμε ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ», «κάτω τα χέρια από τη ΣΕΚΑΠ, όχι στο μαρασμό της Ξάνθης, φτάνει πια». Στις 29 Ιούνη, όταν η πορεία είχε φτάσει έξω από την Αγροτική Τράπεζα είχε γίνει συμβολική κατάληψη της εισόδου από τους εργαζόμενους για περίπου μισή ώρα. Η ΑΤΕ αυτή τη στιγμή θέλει να γίνει ο κύριος μέτοχος της καπνοβιομηχανίας και στη συνέχεια να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε απολύσεις και ενδεχομένως σε κλείσιμο της βιομηχανίας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται 300 άτομα και σε εποχές επεξεργασίας του καπνού φτάνουν τα 500 άτομα. Οι σύντροφοι του ΣΕΚ μαζί με τους εργαζόμενους θα δώσουν τη μάχη να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. 
Τζεμαλί Μηλιαζίμ

Γιάννενα
Περίπου 600 άτομα διαδηλώσαμε από το Εργατικό Κέντρο προς την περιφέρεια Ηπείρου όπου και ενωθήκαμε με τα τρακτέρ των αργοτοκτηνοτρόφων. Οι τελευταίοι κινητοποιούνται ενάντια στο ξεπούλημα της Δωδώνης καθώς η αγροτική τράπεζα πουλά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας σε ιδιώτη. Το Σωματείο Μετάλλου συμμετείχε με πανό στη διαδήλωση. Παρουσία είχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Νίκος Μέτσικας