ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις και στάση εργασίας

Στο Δήμο Περιστερίου από νωρίς το πρωί το Δημαρχείο κλειδώθηκε με λουκέτο και όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο. Μέλη του ΔΣ του σωματείου έκαναν στους συγκεντρωμένους ενημέρωση τόσο για το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, όσο και για τα εργασιακά όπως είναι η υπογραφή των ΣΣΕ για τους αορίστου και το αίτημα για το πέρασμα των εργαζόμενων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις στους Δήμους, και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους στην στάση εργασίας και στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη. Ταυτόχρονα εργαζόμενοι μοίρασαν ανακοινώσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ στον κόσμο της περιοχής. 

Στο Δήμο Ν. Ηρακλείου η τρίωρη κατάληψη είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. «Όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο», μας είπε ο Γιώργος Μιχαηλίδης εργαζόμενος στο Δήμο Ν. Ηρακλείου. «Στη συνέχεια κρεμάσαμε στην πρόσοψη του Δημαρχείου πανώ με τα αιτήματά μας, ενώ διαβάστηκε επίσης και οι ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Ραδιόφωνο του Ν. Ηρακλείου που κάνουν κατάληψη αφού παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες. 

Στα αιτήματα της κινητοποίησης, τα οποία τα κοινοποιήσαμε στο Δήμαρχο, προσθέσαμε το αίτημα της πληρωμής των συναδέλφων μας στο ραδιόφωνο. Η συμμετοχή ήταν καθολική και αυτό μας στέλνει το μήνυμα ότι εκτός από τη συμμετοχή μας στις κεντρικές πανεργατικές απεργίες χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες και τοπικά σε κάθε Δήμο» 

«Στο Δήμαρχείο Αγίας Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στην πύλη περίπου 40 άτομα» μας είπε ο Κώστας Μεγαγιάννης πρόεδρος του Συλλόγου. «Εγινε μία ενημέρωση για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων που ψηφίζεται την Πέμπτη και για τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση που καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Από την πλευρά μου κάλεσα τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και άνοιξα το ζήτημα ότι απέναντι στην κρίση χρειάζεται σαν εργατικό κίνημα να βάλουμε το αίτημα της στάσης πληρωμών του χρέους στους τραπεζίτες και ενημέρωσα για την σχετική εκδήλωση -συζήτηση που θα γίνει την άλλη εβδομάδα με ομιλητή οικονομολόγο».