Το ΔΝΤ στην Αθήνα, ο Δρούτσας στην Καμπούλ! ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Λίγο μετά, ένα ακόμα «λάθος» των «βομβαρδισμών ακριβείας» των αμερικάνικων αεροπλάνων οδήγησε στο θάνατο πέντε Αφγανών στρατιωτών. Ο Χαμίντ Καρζάι, ο πρόεδρος που είχαν εγκαταστήσει οι Αμερικάνοι, δηλώνει τώρα στους Νιου Γιορκ Τάϊμς ότι: «έχω χάσει την πίστη μου στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ». 

Την περασμένη βδομάδα, ο Ομπάμα ανακοίνωσε το όνομα του στρατηγού που αναλαμβάνει την Κεντρική Διοίκηση του αμερικάνικου στρατού, είναι ο Τζέημς Ματίς, γνωστός κι ως «χάος», «mad dog Matis». Είναι ο άνθρωπος που ισοπέδωσε την Φαλούτζα στο Ιράκ το 2004 και που έχει δηλώσει δημοσίως, «έχει πλάκα να πολεμάς, έχει πλάκα να πυροβολείς Αφγανούς». 

Με αυτές τις συνθήκες, οι εκπρόσωποι της «διεθνούς κοινότητας» συγκεντρώθηκαν στην Καμπούλ την Τρίτη 20 Ιούλη σε «Διεθνή Διάσκεψη» για να συζητήσουν το μέλλον του Αφγανιστάν. Ανάμεσά τους και ο Δρούτσας, ο αναπληρωτής του Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κόβει τις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά βρίσκει λεφτά να συμμετέχει στην κατοχή του Αφγανιστάν. Το «μνημόνιο» δεν απαιτεί περικοπές στη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Τα αδιέξοδα της κατοχής του Αφγανιστάν οδηγούν σε μεγαλύτερη αιματοχυσία που απλώνεται στο γειτονικό Πακιστάν. Ο Ριάζ Αχμάντ από τους Διεθνείς Σοσιαλιστές του Πακιστάν, αδελφής οργάνωσης του ΣΕΚ, εξηγεί την κατάσταση εκεί.