ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Οχι στις απολύσεις

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα έξω από το κτίριο του Ομίλου συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι στο χώρο, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι από άλλα ΜΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους. Η επιτυχία της απεργίας και η μαζικότητα της συγκέντρωσης έδειξαν ότι και στο χώρο των ΜΜΕ, η διάθεση των εργαζόμενων είναι αγωνιστική κόντρα στις επιθέσεις των αφεντικών.

«Με το σύνθημα ´όχι στις απολύσεις, σήμερα εγώ-αύριο εσύ´, μπήκε ένα πανό στην Κηφισίας, ενώ στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι πρόεδροι της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ, των διοικητικών υπαλλήλων περιοδικού τύπου και των λιθογράφων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Financial Crimes που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, «Παρούσα και η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον πρόεδρό της. Ακολούθως ο κόσμος συγκεντρώθηκε, φωνάζοντας συνθήματα, στην πόρτα του κτηρίου όπου αντιπροσωπεία των Ενώσεων επισκέφτηκε εκπρόσωπο του εργοδότη Φιλιππόπουλο (ναι αυτού που χρηματοδοτεί καλλιστεία, αλλά απολύει εργαζόμενους) από τον οποίο περιμένει απάντηση το απόγευμα».

Η στάση εργασίας είχε αποφασιστεί την περασμένη Πέμπτη 15 Ιούλη σε μαζική γενική συνέλευση των εργαζόμενων στις Αττικές Εκδόσεις όπου επικράτησε μαχητικό κλίμα για την ανάκληση των απολύσεων. Στη συζήτηση υπήρξε και πρόταση για 48ωρη απεργία την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιούλη αν ο εργοδότης δεν κάνει πίσω. Την Τρίτη 20 Ιούλη το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν νέα γενική συνέλευση για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.