Αναβλήθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Θ. Σκορδέλλη παρουσίασε μέσω φίλου έγγραφο γιατρού του ΨΝΑ σύμφωνα με το οποίο η ίδια έπρεπε να αρχίσει θεραπεία από την ώρα έναρξης των δικών την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, 9πμ. Είναι άραγε τυχαίο ότι το χαρτί το έδωσε ιατρός υποψήφιος με την νεοναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή που κλείνοντας την προεκλογική του ομιλία χαιρετούσε ναζιστικά; Άραγε, όταν το προηγούμενο βράδυ μάζευε την φασιστική συμμορία η ίδια η Θ.Σκορδέλλη στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και ανακοίνωνε ότι θα ζητήσει αναβολή της δίκης την επομένη ήταν υγιής και ασθένησε την επομένη στις 9πμ;

Θύματα

Οι ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα με την κάλυψη της ΕΛΑΣ έχουν αφήσει πίσω εκατοντάδες θύματα τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες είναι αποτέλεσμα των περιπολιών που ξεκινάνε σχεδόν καθημερινά από τη Πλατεία Αγ.Παντελεήμονα και παρά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής η ΕΛΑΣ δίνει πλήρη κάλυψη. Η κατηγορούμενη Θ. Σκορδέλλη στα πλαίσια της τακτικής της Χρυσής Αυγής να νομιμοποιεί τα εγκλήματά της εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας όπου δικαιολόγησε τις επιθέσεις στους μετανάστες «ως αντιμετώπιση εισβολής κατσαρίδων».

Αυτές τις επιθέσεις εκτρέφει η πολιτική των κυβερνήσεων που στοχοποιούν τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις συνέπειες των πολιτικών του Μνημονίου, των απολύσεων και της φτώχειας. Η συμμετοχή φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ στην συγκυβέρνηση τούς έχει αποθρασύνει. Αντί να χτίζονται σχολεία και νοσοκομεία διαθέτουν εκατομμύρια για να φτιάχνουν φράχτη χιλιομέτρων στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Προωθούν την άρση του νόμου για την ιθαγένεια για να στερηθούν δικαιώματα παιδιά γεννημένα στη χώρα με μακρόχρονες σπουδές.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης σε συνεργασία με Πάγκαλο και Παπουτσή προωθούν ρατσιστική και κατασταλτική πολιτική στο κέντρο της Αθήνας κατά των διαδηλώσεων, των ελεύθερων χώρων και των μεταναστών.

Καλούμε σε στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων και απόκρουση κάθε προσπάθειας νομιμοποίησης των εγκληματικών συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με τις πλάτες της Αστυνομίας.

Θα είμαστε έξω από τα δικαστήρια στις 12 Γενάρη.

Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή