Επιμένουμε απεργιακά

Μπορεί κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων ο Λοβέρδος να αναδιπλώνεται μοιράζοντας υποσχέσεις - όπως έκανε και με τους κατοίκους της Καρύστου όσον αφορά στη συγχώνευση του νοσοκομείου - αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε εμπιστοσύνη, ούτε καιρό να περιμένουν τις ψεύτικες υποσχέσεις του. Ήδη μια σειρά από νοσοκομεία στην Αττική συντονίζονται για νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Μάρτη μετά από πρόταση του πανυγειονομικού συντονισμού που έγινε στον Αγιο Σάββα στις 28/2.

Σε επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας 10πμ-1μμ, κατάληψη της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου (όχι στην είσπραξη των 5 ευρώ) και σε συμβολική κατάληψη στο χώρο των γραφείων της Διοίκησης προχωράνε μετά από απόφαση μαζικής γενικής συνέλευσης από την Δευτέρα 5/3/12 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αιγίου. Λένε όχι στις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών, όχι το μισθολόγιο, και απαιτούν: “κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών –φαρμάκων για την ασφάλεια των ασθενών και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών”.

ΕΚΑΒ

Eπίσης, το σωματείο Ιατροί ΕΚΑΒ “με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του, αντιδρώντας στις συντονισμένες ενέργειες απαξίωσης του ΕΚΑΒ από την διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προχωρά σε κινητοποιήσεις σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Ιατρικής Υπηρεσίας.”

Ξεκινάνε πανελλαδική αποχή από τις εφημερίες σε αεροδιακομιδές, ιατρική κάλυψη Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, κινητές ιατρικές μονάδες, συντονιστικά κέντρα, οχήματα πρώτων βοηθειών, ιατρική κάλυψη υψηλών προσώπων κλπ” - απαιτώντας καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις, να αποσυρθεί η πρόταση αλλαγής οργανισμού του ΕΚΑΒ.

Παρά την υπόσχεση καταβολής των εφημεριών του Δεκέμβρη, οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε μια σειρά από νοσοκομεία. Σε γενική συνέλευση την Τρίτη 6 Μάρτη έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο ΚΑΤ, αλλά και στο Αγλαϊα Κυριακού.

“Η απόφαση της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας να απαντήσουν με 'εντέλεσθαι' στους γιατρούς του Ακτινολογικού του νοσοκομείου έχει ξεσηκώσει όλους τους συναδέλφους που απαιτούν προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες και όχι μεταφορά προσωπικού από κλεισίματα νοσοκομείων” μας λέει ο Χρίστος Αργύρης, ειδικευόμενος στο Ακτινολογικό, του οποίου η αντίδραση των εργαζόμενων κατάφερε να περάσει στις ειδήσεις σε σταθμούς και εφημερίδες.

“Την ίδια στιγμή που δεν επαρκούν γιατροί και η κυβέρνηση πετσοκόβει τα κονδύλια για τις εφημερίες, η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχει αυξηθεί 35% - στα επείγοντα του δικού μας νοσοκομείου η αναμονή για τα παιδιά και τους γονείς έχει φτάσει μέχρι και τις 7 ώρες”.