Συντονισμός

Συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, μέλη ΔΣ, αντιπρόσωποι από επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από: Άγιο Σάββα, Παίδων Πεντέλης, Θριάσιο, Αττικό, Αγλαία Κυριακού, Ιπποκράτειο, Αγία Όλγα, Γεννηματά, ΨΝΑ, Δρομοκατειο, ΕΚΑΒ και εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη ΔΣ, εργαζόμενοι από Ψυχική Υγεία, Ειδική αγωγή και Πρόνοια.

Έγιναν τοποθετήσεις και εκτιμήσεις για τη 48ωρη απεργία στις 22-23/2/12, την πανυγειονομική διαδήλωση στις 23/2/12 και τις κατά τόπους δράσεις-συνελεύσεις την εβδομάδα που μεσολάβησε και τονίστηκε η ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι οι συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομείων, έσπρωξαν και την απόφαση για πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος η πετυχημένη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των υγειονομικών μαζί με την ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την πρόνοια, τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, στο υπ. Υγείας, στο ΥΠΕΧΩΔΕ και μια σειρά άλλους συλλόγους εργαζομένων ήταν ένα σημαντικό βήμα που έδωσε αυτοπεποίθηση σε όλους για την συνέχεια.

Συμφωνήθηκε:

1) Η συμμετοχή στην 3ωρη πανελλαδική στάση της ΑΔΕΔΥ στις 29/2 με συγκέντρωση και διαδήλωση 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος των νοσοκομείων, μαζί με τους εργαζόμενους απο τον ΟΕΚ και με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συντονισμό με τις πανευρωπαικές κινητοποιήσεις που θα γίνονταν εκείνη την μέρα.

2) Γύρος γενικών συνελεύσεων μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

3) Πρόταση στις γενικές συνελεύσεις για νέο πανυγειονομικό συντονισμό με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 8/3 στις 12:00.

4) Νέα σύσκεψη του συντονισμού, την Παρασκευή 9/3 στις 5μμ στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.

5) Στήριξη των κινητοποιήσεων των δομών της ψυχικής υγείας στις 13/3 με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Αγωνας διαρκείας μέχρι την νίκη!