ΜΜΕ: Μάχες παντού

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ συνεχίζουν τον αγώνα τους για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία της εφημερίδας χωρίς περικοπές μισθών και προσωπικού, έχοντας μπει πια στον τρίτο μήνα απεργίας. Τη Δευτέρα 19/3, συνεχίστηκε η εκδίκαση της αίτησης της Τεγοπούλου για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Οι εργαζόμενοι, που παραβρέθηκαν μαζικά στην Ευελπίδων, θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στις 22 Μάρτη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουν πότε θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου. Χρειάζεται να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας και μαζί το εγχείρημα της απεργιακής εφημερίδας, κυκλοφορώντας το τρίτο φύλλο της Ελευθεροτυπίας των Εργαζόμενων. Η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα είναι ο μόνος τρόπος για να νικήσουν.

Ταυτόχρονα, στο ALTER, η επίσχεση εργασίας και η κατάληψη συνεχίζονται κόντρα στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας που έχουν διακόψει το σήμα του σταθμού ώστε να μην εκπέμπονται τα απεργιακά μηνύματα και δελτία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τις κινήσεις της εργοδοσίας ούτε να περιορίζονται σε ανακοινώσεις καταγγελίας. Είναι απαραίτητο να ξαναβγούν επιθετικά με τη συμπαράσταση όλων των χώρων που έχει σταθεί στο πλευρό τους τους τελευταίους μήνες και να διεκδικήσουν να ξανανοίξει το σήμα.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό SΕΝΤRΑ FM πραγματοποίησαν 8ωρη στάση εργασίας στις 16/3, προχώρησαν σε 48ωρη απεργία στις 17 και 18/3 και συνέχισαν με 24ωρη στις 19/3. Η 24ωρη απλώθηκε και στην εφημερίδα GOAL NEWS και την ιστοσελίδα SENTRAGOAL.GR του Ομίλου Πήγασος. “Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ»”, εξηγεί η ανακοίνωση των Ενώσεων για τις απεργίες, “Έτσι η εργοδοσία προχώρησε σε νέες απολύσεις και ειδικότερα, ενός συναδέλφου τεχνικού, μέλους της ΕΤΕΡ και τριών δημοσιογράφων, του Κωνσταντίνου Μπελιά, της Ξανθίππης Γιαννάκου και της Έλενας Κεφαλά αλλά και μιας διοικητικού υπαλλήλου, της Ελευθερίας Αβραμίδου”.

Επαναπρόσληψη

Στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 48ωρη απεργία στις 19-20/3 με κύρια αιτήματα την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους Νίκου Παπανάγνου, την άμεση υπογραφή συμβάσεων εργασίας βάσει των οικείων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ, την τήρηση των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας και την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών σε όλους τους εργαζόμενους.

Στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ οι εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους με 24ωρη απεργία στις 16/3. Ενώ και στην ΑΥΡΙΑΝΗ και στο ΦΙΛΑΘΛΟ οι μάχες συνεχίζονται για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άμεση καταβολή δεδουλευμένων και άλλων καθυστερούμενων οφειλών.

Η πρόταση του Διασωματειακού για 48ωρη απεργία στις 21-22 Μάρτη, που τελικά δεν υιοθετήθηκε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μπορούσε να συντονίσει όλες αυτές τις μάχες. Είναι φανερό πως μόνο η βάση του κλάδου θα εξασφαλίσει την κλιμάκωση του αγώνα. Την Παρασκευή 16/3, παρά το γεγονός ότι η απεργία δεν είχε ακόμα επίσημα κηρυχτεί, οι εργασιακές επιτροπές του ΔΟΛ, της Ελευθεροτυπίας, του Κόσμου του Επενδυτή και εργαζόμενοι στην Απογευματινή, δείχνοντας τη διάθεση που υπάρχει για αγώνα, κάλεσαν ανοιχτή σύσκεψη για την περιφρούρηση της απεργίας, την απεργιακή συγκέντρωση και τα επόμενα βήματα. Αυτές οι κινήσεις από τα κάτω είναι που, σε κάθε απεργία των τελευταίων χρόνων, οργανώναν την επιτυχία των κινητοποιήσεων, αυτές είναι που θα εξασφαλίσουν και τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Εμπρός για απεργία σε όλα τα ΜΜΕ