Διαδήλωση στο Ίλιον

Ο Συντονισμός δημιουργήθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Διδασκαλικού Συλλόγου Π.Ε. «Γληνός». Στην σύσκεψη είχαν πάρει μέρος η Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, δημοτικές παρατάξεις των δήμων Ιλίου, Καματερού-Αγίων Αναργύρων και Πετρούπολης, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των περιοχών και Λαϊκές Συνελέυσεις.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από δυο διαφορετικά σημεία. Το ένα μπλοκμ από την Πετρούπολη, με πορεία προς το Ιλιον. Δυναμικά ήταν τα συνθήματα ενάντια στα μέτρα και την συγκυβέρνηση και οι οδηγοί κόρναραν και χαιρετούσαν την διαδήλωση των 100 περίπου ατόμων, όπως μας είπε η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος με την Ανυπότακτη Πετρούπολη. Την ίδια ώρα το άλλο μπλοκ πορεύτηκε από την πλατεία των Αγίων Αναργύρων προς την πλατεία Ιλίου. Εκεί συμμετείχε και με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της περιοχής.

Τις δυο διαδηλώσεις υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι λαϊκές συνελεύσεις ενάντια στα χαράτσια στην πλατεία Ιλίου. Ολοι μαζί πάνω από 350 άτομα βαδίσαμε στους δρόμους του Ιλίου και με συνθήματά μας διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στο να πληρώσουμε το χρέος και την ανάγκη για αγώνα διαρκή μέχρι την ανατροπή των μέτρων των Μνημονίων και της Συγκυβέρνησης.

Η διαδήλωση κατέληξε στο Αλσος όπου έγινε συναυλία με την συμμετοχή συγκροτημάτων από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου.

Ολοι μαζί ανανεώσαμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στις γειτονιές μας με παρεμβάσεις στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Μιχάλης Βερβέρης

Διαβάστε επίσης

"Ανυπόταχτη" η Πετρούπολη