Η 17 Μάρτη στην Πάτρα

Μεγάλη επιτυχία είχε το αντιναζιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 17/3. Πολύς κόσμος από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες συγκεντρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και στήριξε αυτή την κίνηση που άνοιξε η ΚΕΕΡΦΑ, ιδιαίτερα μετά από το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν τοποθετήσεις με ομιλητές και ομιλήτριες από τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και από εκπρόσωπο των μεταναστών. Μίλησαν όλοι για την επίθεση που δέχεται το σύνολο της εργατικής τάξης ιδιαίτερα μέσα στην κρίση του καπιταλισμού και τον χυδαίο ρόλο που παίζουν οι φασίστες και οι νεοναζί μέσα σε αυτή. Ύστερα από αυτό 300 άτομα κατέβηκαν στον δρόμο ενισχύοντας τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, των φοιτητικών συλλόγων, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διαδήλωσε επίσης κόσμος και από τον αναρχικό χώρο αλλά και μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Με έντονο παλμό και συνθήματα ενάντια στους φασίστες και την κυβέρνηση, η πορεία πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εκεί μας περίμεναν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο κλούβες καθώς όπως αναφέρθηκε σε τοπικά ΜΜΕ “ανησυχούσαν για επιθέσεις στα ήδη καμένα γραφεία”.

Εκεί ο κόσμος φώναξε έντονα συνθήματα με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και παρά την διάθεση της αστυνομίας δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο. Η πορεία κατέληξε ξανά στην πλατεία Γεωργίου από όπου και ξεκίνησε, ανανεώνοντας το ραντεβού για την σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ στις 24/3 με θέμα την παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Βάσω Κουλεντάκη