Νοσοκομεία: Απεργιακό πρόγραμμα

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων εξήγγειλε η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ που περιλαμβάνει: • Την Τετάρτη 21/3, 11π.μ. – 3μ.μ. 4ωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πεζόδρομο της Κοράη στις 11.30πμ • Την Πέμπτη 29/3, 5ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ. – 3μ.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και 11.30 πορεία διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ. • Την Πέμπτη 5/4 Πανελλαδική Σύσκεψη Σωματείων Προνοιακών Μονάδων που μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας, Συγχωνευθέντων-καταργηθέντων νοσοκομείων, καταργηθέντων ψυχιατρικών νοσοκομείων στην Αθήνα.

Η απόφαση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ ήρθε κάτω από την πίεση και την αγωνιστική διάθεση της βάσης που σε μια σειρά από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα δεν κατεβάζει τη σημαία του αγώνα ενόψει των εκλογών και προχωρεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αγιος Σάββας, Αττικό, Ασκληπιείο Βούλας, στις Δομές Ψυχικής Υγείας, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε μια σειρά νοσοκομεία είχαν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις, μετά από σύσκεψη την Παρασκευή 9/3, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νοσοκομείων Επιτροπών Αγώνα-Υγειονομικών και Εργαζόμενων στην Ψυχική Υγεία Ειδική Αγωγή και Πρόνοια.

Το Συντονιστικό που συνεδρίασε εκ νέου την Δευτέρα 19/3 στον Αγιο Σάββα αποφάσισε: • Συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 21/3, 11.30πμ στην Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας, ώστε η διαδήλωση να ενωθεί με τους απεργούς γιατρούς που θα βρίσκονται ήδη εκεί. • Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των υγειονομικών στις διαμαρτυρίες στις παρελάσεις 24-25 Μάρτη. • Συμμετοχή στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 29 Μάρτη. • Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και νοσοκομειακές επιτροπές γιατρών να προτείνουν στις συνελεύσεις και να αποφασίσουν 48ωρη πανυγειονομική-πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την πρώτη μέρα και γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα με στόχο την απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στις συγχωνεύσεις, απολύσεις, περικοπές που διαλύουν την Υγεία, την Πρόνοια, την Ψυχική Υγεία. • Νέα διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού στις 26 Μάρτη, ώρα 6μμ στον Αγιο Σάββα.

Άγιος Σάββας

Kινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15/3 και οι εργαζόμενοι στον Αγιο Σάββα. “Ξεκινήσαμε με μαζική συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου μοιράσαμε υλικό στους ασθενείς και στους συνοδούς. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, πολλοί ζητούσαν να μάθουν αν υπάρχει κείμενο για να υπογράψουν τη συμπαράστασή τους” μας μεταφέρει ο Κώστας Καταραχιάς, γραμματέας στο Σωματείο. “Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε πορεία στους γύρω από το νοσοκομείο δρόμους και μπήκαμε και στο γειτονικό Ελπίς καλώντας τους συναδέλφους σε κοινή δράση. Οι γιατροί του που εκείνη την ώρα είχαν γενική συνέλευση βγήκαν να μας χαιρετήσουν. Στην κινητοποίηση που κατέληξε πίσω στον Αγιο Σάββα ήρθε και αντιπροσωπεία από το τοπικό ΠΑΜΕ και Συλλόγους Γονέων”.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομεία: Μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις

Επισχέσεις στα Νοσοκομεία

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Λοβέρδος, τρόικα και φάρμακο: Ένα σκάνδαλο «γενόσημο»