ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ - Όχι άλλη αναμονή

«Ο πρόεδρος του σωματείου Σκαραμαγκά μας είχε πει να κάνουμε υπομονή και μας είχε υποσχεθεί ότι το σωματείο θα πάρει πρωτοβουλίες για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου», μας είπε ο Βασίλης Τσιμπίδης, εργαζόμενος στο τμήμα Τροχαίου Υλικού. «Ετσι λοιπόν η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί την Δευτέρα 1η Φλεβάρη κάλεσε τους εργαζόμενους του Τροχαίου Υλικού σε σύσκεψη για να πάρουμε πρωτοβουλίες με στόχο να πιέσουμε το σωματείο που εδώ και τόσο καιρό παίζει το ρόλο του θεατή χωρίς να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Αποφασίσαμε να εκδώσουμε ψήφισμα, να ζητήσουμε από το σωματείο να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση, να κρεμάσουμε πανώ στην πύλη του ναυπηγείου. Πήραμε επίσης την απόφαση να κάνουμε καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία του σωματείου, να καλέσουμε σε μία διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία καθώς οι δύο γερμανικές εταιρείες στην οποία ανήκουν τα ναυπηγεία έχουν στήσει μία μεθοδευμένη απάτη σε βάρος μας, καθώς και να ξεκινήσουμε μία καμπάνια για να πιέσουμε τους όμορους δήμους του Κερατσινίου, Χαϊδαρίου Περάματος να πάρουν θέση. Επίσης θα κάνουμε παρέμβαση στον ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για την ανεκτέλεστη σύμβαση κατασκευής βαγονιών στο Σκαραμαγκά και επίσης θα κάνουμε παρέμβαση στην εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της ΕΤΥΕ, της θυγατρικής εταιρίας που έφτιαξε η πολυεθνική Thyssen -Krupp στις 24 Φεβρουαρίου για να ξεσκεπαστούν τα παιχνίδια της εργοδοσίας». 

Το ψήφισμα των εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού προς το ΔΣ του Σωματείου, όλες τις παρατάξεις του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου που κοινοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ, το ΕΚΠ, την ΠΟΕΜ και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, είναι το εξής:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πέρασαν ήδη 9 ολόκληροι μήνες και συνεχίζουμε να μένουμε απλήρωτοι και χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με το πρόβλημα της δουλειάς μας. 

Δυστυχώς, η Διοίκηση του Σωματείου μας με την στάση που κράτησε και συνεχίζει να κρατάει απέναντι στο πρόβλημά μας δεν δίνει καμία προοπτική λύσης.

Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε από την Διοίκηση του Σωματείου μας να αναλάβει άμεσα δράση για την εφαρμογή της Πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου (υπ´ αριθμόν 1661/2009 από 24.6.2009), η οποία έχει δικαιώσει το αίτημά μας ότι πραγματικός μας εργοδότης είναι το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ). Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας και να πληρωνόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του Ναυπηγείου.

Πιστεύουμε ότι είναι φανερό σε όλους σας ότι η λύση του δικού μας προβλήματος είναι στενά δεμένο με το μέλλον όλων των εργαζομένων του Ναυπηγείου. Γι´ αυτό όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να δοθεί η καλύτερη λύση στην εκκρεμότητα που υπάρχει για την δουλειά όλων μας».