ΠΟΕ - ΟΤΑ Μαζική σύσκεψη

Η σύσκεψη ήταν μαζική με αντιπροσώπευση από όλη την Ελλάδα και βασικό της θέμα ήταν η συμμετοχή και η οργάνωση της απεργίας στις 10 Φλεβάρη. Ήδη από την πρώτη ώρα της συζήτησης είχαν αναδειχθεί τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα από το Δήμο Ιωαννίνων όπου οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη με το Δήμαρχο να μην απολυθούν μετά από εκβιασμούς και πιέσεις 76 εργαζόμενοι με αναπηρία. Πολλοί ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να οργανωθεί καλά η απεργία, να πειστεί η πλειοψηφία των εργαζόμενων να κατέβει στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενωτικά και να μπει ως στόχος η ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας, το οποίο συμπυκνώνει τις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Για την οργάνωση της απεργίας μας μίλησε ο Κώστας Μεγαγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής που συμμετείχε στη σύσκεψη: «Στο Δήμο έχουμε βάλει ήδη στο πρόγραμμα συνέλευση για τις 8 Φλεβάρη. Κάναμε έναν γύρο ενημέρωσης σε όλους τους χώρους και θα κάνουμε το ίδιο από αύριο και με τα υλικά της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ανταπόκριση είναι πολύ θετική, ο κόσμος είναι υποψιασμένος. Ακόμα, συζητάμε να φτιάξουμε πανό και να κατέβουμε στην συγκέντρωση».

Για τον Καλλικράτη

Η τοποθέτηση του Θ. Μπαλασόπουλου, προέδρου της Ομοσπονδίας ότι το σχέδιο Καλλικράτης «αποτελεί επιτακτική ανάγκη» είναι λάθος. Ο Καλλικράτης δεν είναι μια «καλή» μεταρρύθμιση που απλά θα πρέπει να συνοδεύεται από «οικονομική επάρκεια». Αντίθετα είναι ένα σχέδιο το οποίο μέσα από συγχωνεύσεις και κατάργηση υπηρεσιών διαλύει το κράτος πρόνοιας. Από την πρώτη κιόλας τοποθέτηση εκπρόσωποι των ΔΣ επιχειρηματολόγησαν με τον πιο καθαρό τρόπο γιατί η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να είναι σε ευθεία σύγκρουση με τον Καλλικράτη αφού θα φέρει περικοπές τόσο σε προσωπικό όσο και σε υπηρεσίες.