Μετά τις 26 Γενάρη... Συνεχίζουμε! Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά

Ο στόχος που βάζουμε σαν Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή είναι να συνεχίσουμε την ενημερωτική εκστρατεία με συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τη διοργάνωση τοπικών δράσεων όπως πικετοφορίες, αντιρατσιστικές εκθέσεις φωτογραφίας, χάπενιγκ και συναυλίες, ώστε να απλώσουμε τη συζήτηση σε ακόμα περισσότερο κόσμο και να δώσουμε απαντήσεις στα ψέματα του Σαμαρά, του Καρατζαφέρη και των φασιστών.

Πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι να πάρουμε ανάλογες πρωτοβουλίες στους χώρους της εκπαίδευσης, βάζοντας στόχο, ύστερα και από την απόφαση της Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, να μετατρέψουμε τις 19 Μάρτη σε μέρα αντιρατσιστικού ξεσηκωμού μέσα σε κάθε σχολείο.

Πέτρος Κωνσταντίνου

Ενωθήκαμε όλοι οι μετανάστες

Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 26 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, συμμετείχαμε πολλοί μετανάστες από την Αφρική. Ηρθε κόσμος από τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, τη Μπουργκίνα, τη Μαυριτανία, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νιγηρία. Ενωθήκαμε μαζί με μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Πακιστάν, το Ιράκ. 

Μία εβδομάδα πριν τυπώσαμε ανακοινώσεις στα γαλλικά και στα αγγλικά που ενημέρωναν ότι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να διεκδικήσουμε χαρτιά για όλους τους μετανάστες και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Τις μοιράσαμε άτομο το άτομο. Μία ομάδα παιδιών από τη Σενεγάλη που μένει στο Παγκράτι πήρε 800 χαρτιά και τα μοίρασε σπίτι σπίτι. Φτιάξαμε τρία πανώ στα γαλλικά και στα αγγλικά που ζητούσαμε τα δικαιώματά μας. Έτσι έφτασαν να έρθουν όλοι αυτοί στο συλλαλητήριο και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που είδαμε τόσους ντόπιους να μας υποστηρίζουν.

Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να σταματήσουμε τους ρατσιστές και να σταματήσει η αστυνομία να μας κυνηγάει. Όμως το επόμενο συλλαλητήριο πρέπει να το οργανώσουμε από τώρα, να τυπώσουμε από τώρα ανακοινώσεις, να έχουμε το χρόνο ώστε να τους βρούμε όλους, να μην μείνει κανένας μετανάστης που να μην ενημερωθεί και να είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες.

Μοχάμεντ Λαμί, μετανάστης από Σενεγάλη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Αυτά που κρατάγαμε μέσα μας»

Και στη Θεσσαλονίκη έγινε μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία με κεντρικό αίτημα: νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες. Ήταν μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μεταναστών, κυρίως από τη Σενεγάλη αλλά και των Αιγυπτίων αλιεργατών της Μηχανιώνας (που πρόβαλλαν και τον απεργιακό τους αγώνα).

Από νωρίς μαζεύτηκε ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο, για ν΄ ακούσει τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της Σενεγαλέζικης κοινότητας, Μαλίκ Γκουιέ, τον εκπρόσωπο του σωματείου των Αιγυπτίων αλιεργατών και τους εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Κίνησης ΕΕΡΦΑ.

Η πορεία ήταν πολύ ζωντανή αφού συνεχώς ντόπιοι και μετανάστες «φτιάχναμε» και φωνάζαμε συνθήματα (πολλά από αυτά στα γαλλικά): tous ensemble (όλοι μαζί), δουλειά και νομιμοποίηση, κάτω ο ρατσισμός. Μετά το τέλος της πορείας ο Οσμάν μας είπε: «Σας ευχαριστούμε γιατί μας δώσατε τη δυνατότητα να φωνάξουμε για όλα αυτά που κρατάγαμε μέσα μας». Και μόνο αυτή η δήλωση αρκεί για να δείξει την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Αυτή η επιτυχία δεν ήταν τυχαία. Τις τελευταίες μέρες τα μέλη της Κίνησης ΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και οι πυρήνες του ΣΕΚ δουλέψαμε γι΄ αυτό: με αφισοκολλήσεις κι εξορμήσεις στις γειτονιές και τις σχολές, με προβολή στα τοπικά ΜΜΕ, με παρέμβαση στην συνέλευση των αλιεργατών κι εξορμήσεις στο τζαμί και σε άλλους χώρους που μαζεύονται οι μετανάστες.

Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Το αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης έχει να δώσει μάχες: το Σάββατο οι φασίστες βγήκαν και ζήταγαν δημοψήφισμα (!), ενώ ανακοινώθηκε το κλείσιμο του κέντρου προσφύγων, που φιλοξενούσε περίπου 70 πρόσφυγες. Η αντιμετώπισή τους θα γίνει το άμεσο, επόμενο καθήκον μας.

Νίκος Χατζάρας

ΧΑΝΙΑ: «Χτυπάνε μετανάστες, καίνε συναγωγές»

Στις 26/1 πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Περίπου 300 αγωνιστές, ντόπιοι και μετανάστες, ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες που διαδήλωναν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα για νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες. Το συλλαλητήριο ήταν κομμάτι μίας ολόκληρης καμπάνιας που ξεκίνησε η Επιτροπή της Κίνησης ΕΕΡΦΑ στα Χανιά, αμέσως μετά τις γιορτές και περιέλαβε συνεντεύξεις τύπου, σύσκεψη φορέων στις 19/1, εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις. 

Στο συλλαλητήριο διαβάστηκε κείμενο σε διάφορες γλώσσες και έγιναν ομιλίες από την Κίνηση ΕΕΡΦΑ και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία Εβραιών Χανιωτών και του Ραβίνου της Συναγωγής, που είχε χτυπηθεί δύο φορές τον περασμένο μήνα. Η πορεία ξεκίνησε με τα πανώ της Κίνησης ΕΕΡΦΑ και των συλλογικοτήτων των μεταναστών μπροστά και με σύνθημα για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών αλλά και αντιφασιστικά όπως: «χτυπάνε μετανάστες, καίνε συναγωγές, φασίστες-δολοφόνοι-ρατσιστές». Η πορεία κατέληξε στην αστυνομική διεύθυνση για να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση των δεκάδων μεταναστών που κρατούνται σε διάφορα σημεία του Νομού, μετά από επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας.

Το συλλαλητήριο και οι συζητήσεις που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα έδειξαν ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν πιστεύει ότι το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα λύσει τα προβλήματα των μεταναστών και θέλει να παλέψει για τη νομιμοποίηση όλων. Ανέδειξε όμως και τα μπερδέματα που υπάρχουν σε κομμάτια της αριστεράς και του αντιρατσιστικού κινήματος με αποτέλεσμα είτε να απέχουν από την πορεία είτε να μην κάνουν τίποτα για να την οργανώσουν και να την μαζικοποιήσουν. Σαν Κίνηση ΕΕΡΦΑ θέλουμε να συνεχίσουμε την καμπάνια ενόψει του νομοσχεδίου και έχουμε συνεδρίαση την Τρίτη 2/2 για να την οργανώσουμε.

Χρήστος Κιούπης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Προβολή και πικετοφορία

Αντιρατσιστική εκδήλωση με προβολή και πικετοφορία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26-1 στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και των τοπικών σχημάτων της ΕΑΑΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο της πόλης και παρά το τσουχτερό κρύο, περίπου 30 άτομα, φοιτητές και εργαζόμενοι ήταν εκεί. 

Οι συγκεντρωμένοι εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις «λειψές» ρυθμίσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και φωνάξαμε συνθήματα για ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών, νομιμοποίηση όλων και παροχή ασύλου και στέγης στους πρόσφυγες. Διανεμήθηκε προκήρυξη και αξίζει να τονιστεί η ανταπόκριση που έδειξε αρκετός κόσμος επικροτώντας την πρωτοβουλία και τα συνθήματά μας. Ας μην παραλείψουμε τέλος να αναφέρουμε την πλήρη αποσιώπηση της εκδήλωσής μας από τα τοπικά ΜΜΕ, που την ίδια ώρα προτίμησαν να προβάλουν τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη για να ενισχύσει τη ρατσιστική «καμπάνια» του ΛΑΟΣ περί δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό.

Να ενημερώσουμε πάντως τα τοπικά ΜΜΕ (αν δεν το γνωρίζουν), ότι οι νοσταλγοί των Πατακών, των Μακαρέζων και των βασιλιάδων που συνωστίζονται στο ΛΑΟΣ, αμφισβητώντας μερικές φορές ακόμη και σήμερα τα αποτελέσματα του τελευταίου δημοψηφίσματος που έγινε στην Ελλάδα (για το πολιτειακό), είναι οι τελευταίοι σε αυτή τη χώρα που νομιμοποιούνται να κάνουν λόγο για δημοψηφίσματα και δημοκρατικές διαδικασίες γενικότερα.

Πασχάλης Ταπεινόπουλος

Απομονώστε τους φασίστες

Σύσσωμα όλα τα ακροδεξιά και φασιστικά αποβράσματα έτρεξαν να συμπαρασταθούν στους 44 τραμπούκους, που προφυλακίστηκαν ύστερα από τη βάρβαρη επίθεση στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους το μεσημέρι του Σαββάτου 23/1.

Σε βάρος των συλληφθέντων, 13 από τους οποίους είναι ανήλικοι, ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κ.λπ. Ομόφωνα προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος».

Από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ως τη Χρυσή Αυγή έτρεξαν να καταγγείλουν τη δίωξη των τραμπούκων ως ποινικοποίηση του ...»πατριωτικού φρονήματος». «Αν ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αντιπροσώπευε την «Αυγή» και συμμετείχε σε βαρβαρότητα των αντιεξουσιαστών σήμερα θα ήταν ελεύθερος», δήλωσε ο Καρατζαφέρης. Ενώ η Ελεύθερη Ωρα έγραψε (25/1) ότι ο συντάκτης «βρέθηκε στην Πανόρμου για «να βγάλει το ψωμί του» μ΄ ένα «αιματοβαμμένο μεροκάματο».

Ο Δ. Παπαγεωργίου είναι ένας δηλωμένος Χρυσαυγίτης. Συμμετείχε σε επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στα δικαστήρια της Ευελπίδων (10/1/2001), για την οποία καταδικάστηκε στις 12/5/2006 σε 7μηνη φυλάκιση και στο μαχαίρωμα δύο αριστερών φοιτητών έξω από το Πολυτεχνείο παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου του 2002. Η συμμετοχή του στην επίθεση κατά της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στην Πανόρμου δείχνει ότι οι δήθεν «Αυτόνομοι Εθνικιστές» που οργάνωσαν την επίθεση, δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που δήθεν «αντιστέκεται» στο κεφάλαιο και στη Νέα Τάξη όπως υποστηρίζουν, αλλά είναι μία συνεργασία της Χρυσής Αυγής, των τραμπούκων του ΛΑΟΣ με νεολαίους και μαθητές της περιοχής. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι οι δήθεν αγανακτισμένοι πατριώτες πλαστογραφούν την γλώσσα του αυτόνομου κινήματος για να ψαρέψουν στα θολά νερά αγανακτισμένους νέους, φορώντας κουκούλες και παλαιστινιακές μαντήλες.

Η υποστήριξη των τραμπούκων φασιστών και η ακροδεξιά συσπείρωση στη ρατσιστική υστερία σε βάρος των μεταναστών που εμφανίζεται δήθεν με το αίτημα του δημοψηφίσματος για το θέμα της ιθαγένειας, είναι επικίνδυνη. Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, και όλων των ειδών οι ακροδεξιοί και οι χουντικοί, προσπαθούν, είτε με φέιγ βολάν, είτε μέσα από τις φασιστοφυλλάδες τους, είτε μέσα από το βήμα της βουλής και τα ΜΜΕ όταν πρόκειται για το ΛΑΟΣ, να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Και φυσικά με αυτό τον ακροδεξιό συρφετό ευθυγραμμίζεται και ο Σαμαράς υποστηρίζοντας με το ίδιο σκεπτικό το «δίκαιο του αίματος».

Η επίθεση στους Αμπελόκηπους είναι αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής και ρατσιστικής υστερίας που ενορχηστρώνει η άτυπη συμμαχία της ακροδεξιάς, δείχνοντας πόσο επικίνδυνη είναι για τους μετανάστες και το αντιρατσιστικό κίνημα. Χρειάζεται να τους απομονώσουμε από τα σχολεία και τις γειτονιές μας και να βάλουμε τέρμα στην ρατσιστική εκστρατεία των φασιστών κατά της ιθαγένειας των μεταναστών που απειλεί τις ελευθερίες όλων μας.

Εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στους Αμπελόκηπους

Μετά τις δύο φασιστικές επιθέσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων στους Αμπελόκηπους η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή οργάνωσε το Σάββατο 30 Γενάρη εκδήλωση στην Αίθουσα Ελληνικής Επιτροπής Βοήθειας και Στήριξης Παιδιού με θέμα: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές- Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών».

Ήταν μια εκδήλωση που προπαγανδίστηκε την βδομάδα που μας πέρασε για να δοθεί άμεσα απάντηση στους φασίστες. Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση από όλες τις απόψεις. Συμμετείχαν 26 άτομα και η συζήτηση ήταν πλούσια. Ο Π. Κωνσταντίνου εκ μέρους της Κίνησης ΕΕΡΦΑ, έβαλε στην εισήγηση τα δεδομένα του νομοσχεδίου και το πόσο αποκλείει την μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών από την ιθαγένεια. Μπήκε επίσης το πόσο σημαντικό είναι η Αριστερά να απαιτήσει να βγουν εκτός νόμου οι φασιστικές οργανώσεις (Χρυσή Αυγή) και ότι το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα φασιστικό.

Στη συνέχεια ο Τάκης Ζώτος δικηγόρος και μέλος της Κίνησης ΕΕΡΦΑ έδωσε στοιχεία από τη δικογραφία από όπου φαινόταν ότι επρόκειτο για μια κινητοποίηση των φασιστών από όλη την Αττική. Ο Ν. Παπανικολάου συνταξιούχος από το ΙΓΜΕ επεσήμανε ότι χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τη γειτονιά και πρότεινε να γίνουν εκθέσεις αντιρατσιστικής φωτογραφίας και κολλάζ έξω από τα σχολεία. Ο Χοσάμ μαθητής από το 16ο Λύκειο πρότεινε να γίνει μία μαθητική συναυλία παράλληλα με τοπική διαδήλωση. Η Λορέτα Μακόλευ από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών έβαλε το θέμα της κινητοποίησης των φασιστών στην Πλατεία Αμερικής, όπου προσπαθούν να συσπειρώσουν τους καταστηματάρχες της γειτονιάς για να διώξουν τους μετανάστες από την πλατεία. Ο Π. Πανούλας ανέφερε τις επιτυχημένες εξορμήσεις στο 16ο Λύκειο όπου πολλά παιδιά μπήκαν στη διαδικασία να παλέψουν το πρόβλημα του ρατσισμού και του φασισμού. Η εκδήλωση κατέληξε στο εξής πρόγραμμα: l Αντιφασιστική διαδήλωση και συναυλία το Σάββατο στις 13 Φλεβάρη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία του Μετρό Πανόρμου. l έκθεση αντιρατσιστικής φωτογραφίας έξω από τα σχολεία με αφορμή την απεργία των μεταναστών που γίνεται την 1η Μάρτη στην Ιταλία. l διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα: «Αφρική και Μετανάστευση».

Ανθή Τσίνη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Όχι στις ποσοστώσεις

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ηρακλείου κάλεσε και οργάνωσε πετυχημένα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη στο κέντρο του Ηρακλείου με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν συνολικά 300 νεολαίοι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι αφού η κίνηση μοίρασε πολλές προκηρύξεις στο κέντρο του Ηρακλείου πριν από αυτό. Η πορεία ξεκίνησε με το δυναμικό μπλοκ της Κίνησης με φοιτητές, μετανάστες και εργαζόμενους, ενώ στην πορεία καλούσαν και η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ένωση Πολιτών κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας και ομάδες αναρχικών που συμμετείχαν με πανό. Τη χειρότερη εντύπωση έκανε η απουσία του συνόλου της κοινοβουλευτικής αριστεράς αφού δεν κατέβηκαν ούτε συμβολικά τα μέλη των οργανώσεών της στη διαδήλωση ενώ είχαν ουσιαστικά αρνηθεί να συνδιοργανωθεί το συλλαλητήριο. Στην πορεία περάσαμε από το κέντρο του Ηρακλείου, κάναμε μια στάση στα γραφεία του ΛΑΟΣ φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και καταλήξαμε σε μια γειτονιά με πολλούς μετανάστες, την Αγία Τριάδα.

Το μήνυμα που βγήκε από τη διαδήλωση ήταν ότι δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να δώσει με ποσοστώσεις δικαιώματα στους μετανάστες αλλά θα επιβάλλουμε τη νομιμοποίηση όλων και ότι θα κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες. Το επόμενο διάστημα η Κίνηση θα ανοιχτεί σε περισσότερο κόσμο, ήδη ετοιμάζουμε το επόμενο μάζεμα, και θα επεκτείνει στις γειτονιές τη δράση της.

Βασίλης Μυρσινιάς

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο κόσμος φώναζε μαζί μας

Πάνω από 400 άτομα, παρά το τσουχτερό κρύο, διαδήλωσαν στα Γιάννενα την Τρίτη 26/1 διεκδικώντας ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά και νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες.

Στην πορεία καλούσαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο σύλλογος φοιτητών του Βιολογικού, ο σύλλογος των εστιών Δόμπολης, το ΚΚΕ(μ-λ) και ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Η πορεία πέρασε από τις γειτονιές που συχνάζουν οι μετανάστες και από το κέντρο της πόλης. Πολύς κόσμος έβγαινε έξω από τα μαγαζιά και τα σπίτια του και φώναζε μαζί μας συνθήματα. Η διαδήλωση της Τρίτης ήταν η καλύτερη απάντηση σ΄ αυτούς που διεκδικούν δημοψήφισμα για τους μετανάστες αλλά και βήμα πίεσης στην κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι να νικήσουμε!

Αργυρή Ερωτοκρίτου

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Τοπική σύσκεψη

Συνεδρίασε το Σάββατο 30 Γενάρη η Κίνηση ΕΕΡΦΑ Πετραλώνων- Κεραμεικού. Μετά την επιτυχημένη διαδήλωση της Τρίτης 26/1 στην οποία η τοπική Κίνηση συμμετείχε με πανώ, τη συνεδρίση απασχόλησαν δύο ζητήματα: α) πώς κρατάμε την καμπάνια για την ιθαγένεια όλων των παιδιών ανοιχτή, απέναντι στο νομοσχέδιο του Χρυσοχοϊδη και β) πώς απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις.

Πολύ βοηθητική για τη συζήτηση ήταν η συμμετοχή της προέδρου του συλλόγου δασκάλων της περιοχής. Η συζήτηση άνοιξε και στο ποια τακτική κρατάμε απέναντι στο νομοσχέδιο αλλά και πώς συντονίζεται η δράση της επιτροπής με τα τοπικά σωματεία που θέλουν να δράσουν ενάντια στο ρατσισμό. Αποφασίσαμε: 1. Τη διοργάνωση αντιρατσιστικής πικετοφορίας και έκθεση φωτογραφίας την Καθαρή Δευτέρα στο Λόφο Φιλοππάπου. 2. Τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης της Κίνησης το Σάββατο 27/2 με μία από τους ομιλητές την πρόεδρο των δασκάλων. 3. Την προσπάθεια για συγκρότηση Κίνησης ΕΕΡΦΑ στα σχολεία της περιοχής από τα οποία υπήρχε συμμετοχή στη διαδήλωση της 26/1.

Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου