Συνέδριο ΟΕΝΓΕ 5-6-7 Φλεβάρη

«Το 7ο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο συνέδριο της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών. Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου στους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχει ήδη ξεκινήσει...

Το πρώτο βήμα της επίθεσης είναι η περικοπή κατά 10% των ήδη ελλιπών κονδυλίων για εφημερίες και έπεται συνέχεια με το πάγωμα των μισθών, την περικοπή επιδομάτων, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, το πάγωμα των προσλήψεων, το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο...

Τα αιτήματα που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στις γενικές συνελεύσεις και στο έκτακτο συνέδριο είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρα: Τα 1600 ευρώ είναι η απάντησή μας στην περικοπή μισθών και επιδομάτων. Το αφορολόγητο των εφημεριών και η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων είναι η διασφάλιση ότι δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους... Οι μαζικές προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για την δημόσια υγεία.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε την ατζέντα μας... Απαραίτητος είναι ο συντονισμός με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η εμπειρία της απεργίας της 17 Δεκέμβρη που οργανώθηκε από τα κάτω παρά το συμβιβασμό των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς και την ανεπάρκεια των ηγεσιών. Ο ανυποχώρητος αγώνας των αγροτών, η κατάληψη του εργοστασίου της ΕΛΙΤ, οι απεργίες των τελωνιακών και εφοριακών, ο αγώνας των stage και των συμβασιούχων δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φλεβάρη είναι η πρώτη συντονισμένη απάντηση στο πρόγραμμα σταθερότητας και μπορεί να γίνει η αφετηρία για απεργιακή κλιμάκωση που δε θα δώσει περιθώρια ελιγμών στην κυβέρνηση.

Το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ πρέπει να δώσει καθαρά αυτή την προοπτική. Πρώτον, μια καθαρή απόφαση. Καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός, καμιά συναίνεση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας. Δεύτερον, ανατροπή της πλειοψηφίας Τσούκαλου - Λαοπόδη για να είναι η νέα ηγεσία της ομοσπονδίας στήριγμα και όχι εμπόδιο στους αγώνες μας. Και τρίτον και το σημαντικότερο αγωνιστικό πρόγραμμα με απεργιακή κλιμάκωση αμέσως μετά τις 10 Φλεβάρη για να πιάσουμε το νήμα των κινητοποιήσεων και να επιβάλουμε την ατζέντα μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης».