ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με την απόφαση αυτή ξεπουλιέται ένας ακόμα κρίσιμος τομέας της λειτουργίας του νοσοκομείου στα ιδιωτικά συμφέροντα, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική της απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ. Μετά την καθαριότητα του νοσοκομείου και τη φύλαξη (σεκιούριτι) τώρα έρχεται η σειρά της σίτισης και ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις.

Η ιδιωτικοποιημένη σίτιση σημαίνει παροχή χαμηλότερης ποιότητας φαγητού για τους ασθενείς και το προσωπικό, με πολύ μικρότερες δυνατότητες ελέγχου. Σημαίνει περαιτέρω επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας, αφού ο ιδιώτης-εργολάβος θα χρησιμοποιεί κακοπληρωμένους εργαζόμενους χωρίς μονιμότητα και δικαιώματα. Σημαίνει μεγαλύτερο κόστος σίτισης το οποίο θα κληθεί να πληρώσει το νοσοκομείο (αποδεχόμενο τους συνεχείς εκβιασμούς του εργολάβου), όπως με τραγικό τρόπο έχει αποδείξει η εμπειρία της ιδιωτικοποιημένης καθαριότητας στο νοσοκομείο μας. Σημαίνει τέλος μεγαλύτερη αδιαφάνεια και δυνατότητες για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. 

Υπεύθυνος για τις όποιες ανεπάρκειες στον τομέα της σίτισης του νοσοκομείου δεν είναι άλλος από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. 

Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε τους συναδέρφους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου να αντισταθούν στα σχέδια διάλυσης του νοσοκομείου και να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της δημόσιας υγείας». 

Επίσης, η Νοσοκομειακή Επιτροπή σε άλλη ανακοίνωση της καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου για την άμεση αγορά αξονικού τομογράφου αφού εδώ και δύο εβδομάδες έχουν υποστεί βλάβη οι δύο παλιάς τεχνολογίας που υπήρχαν με αποτέλεσμα σε ολόκληρο το νοσοκομείο να μην υπάρχει δυνατότητα τέτοιας εξέτασης».