Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί...

Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωράνε στις 17 Οκτωβρίου διάφοροι κλάδοι – μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές και άλλοι - ενάντια στις νέες φορολογικές και όχι μόνο επιθέσεις της συγκυβέρνησης. Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Ακαδημίας στο ΔΣΑ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

“Την πραγματοποίηση αποχής των μελών του ΔΣΑ από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, με παράλληλο κλείσιμο των υπηρεσιών του Συλλόγου μας κατά την ίδια ημέρα και τη συμμετοχή των Δικηγόρων της Αθήνας σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την 17η Οκτωβρίου και ώρα 12.30΄αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Οπως δηλώνει στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος το πρόβλημα δεν είναι “πανδικηγορικό”. “Το επάγγελμα του δικηγόρου είναι ταξικά διαστρωματωμένο. Για τους νέους δικηγόρους, τους έμμισθους, τους "συνεργάτες" των 500 και 600 ευρώ τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι εξοντωτικά και θα έχουν σαν αποτέλεσμα να εξωθήσουν χιλιάδες έξω από το επάγγελμα. Είναι η χαρά των μεγάλων εταιρειών όλο αυτό”.

Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ μετά την εξώδικη ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 5/10 για συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις από 8/10 μέχρι 18/10 στο πλαίσιο δράσεων με το ΤΕΕ και όλους τους φορείς των Μηχανικών αποφάσισε: Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις των μηχανικών του δημοσίου έξω από το υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 15/10 και έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην πλ. Καρύτση την Τρίτη 16/10.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με “αποχή από πάσης φύσεως επιτροπές και συμβούλια η οποία θα ενεργοποιείται κάθε φορά με τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη λειτουργίας της κάθε επιτροπής”, “αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και κάθε εκτός έδρας μετακίνηση αν προηγουμένως η Υπηρεσία δεν έχει προκαταβάλει τα έξοδα μετακίνησης”, “συμμετοχή στην Πανεπιστημονική πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, συμμετοχή στην αποφασισμένη Γενική Απεργία την Πέμπτη 18/10”.

• Την ίδια μέρα (17/10) ο Σύλλογος Εργαζομένων του τέως ΥΠΑΝ και οι εργαζόμενοι της Γ. Γ. υπουργείου Περιβάλλοντος πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 12 μπροστά στο υπουργείο.