17 Οκτώβρη - Απεργία ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία στις 17 Οκτώβρη, παραμονή της Πανεργατικής απεργίας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κυριακίδη (Πανεπιστημίου 47) με πορεία στο υπουργείο Εργασίας καλούν η ΕΣΗΕΑ και όλες οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες των ΜΜΕ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Η απεργία θα κρατήσει από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου.

Οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΜΜΕ καλούν επίσης σε 4ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00 την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με εξαίρεση της δημοσιογραφικής κάλυψης των απεργιακών εκδηλώσεων και των αιτημάτων της απεργίας. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όσους θέλουν να απεργήσουν στις 18/10 να το κάνουν με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Η απόφαση για άλλη μια φορά των συνδικαλιστικών ηγεσιών οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να απεργήσουν άλλη μέρα, για να “ενημερωθεί” τάχα ο κόσμος για την απεργία, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, γιατί το τελευταίο πράγμα το οποίο κάνουν οι βαρώνοι των ΜΜΕ και τα τσιράκια τους είναι να προβάλουν τις απεργίες. Η στάση εργασίας όχι μόνο είναι λίγη, αλλά δεν εξασφαλίζει καν την εύκολη συμμετοχή στη μέρα της πανεργατικής απεργίας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χωράει καμιά υποτίμηση στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 και 18 Οκτώβρη, αντίθετα χρειάζεται μαζική συμμετοχή, καθώς οι αντιστάσεις πληθαίνουν:

Στις 16 Οκτώβρη καλέστηκαν: l 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH. l Στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς «SUNNY TV, «SPORT TV» l 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «NITRO 102,5, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «DERTI 98,6», στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM».

Στο μεταξύ η ΕΤΕΡ συνεχίζει με: l 15νθήμερη (11/10 - 26/10) απεργία στο ραδιοσταθμό ALPHA, όπου η εργοδοσία με τραμπούκικο τρόπο προσπαθεί να προσλάβει απεργοσπάστες, (πρόσληψη που κρίθηκε παράνομη) με αιτήματα την επαναπρόσληψη εργαζόμενων, την καταβολή δεδουλευμένων και την παύση τρομοκρατίας των εργαζομένων με νέα συγκέντρωση έξω από τον σταθμό την ώρα που η εργατική αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο. l 10ήμερη απεργιακή κινητοποίηση (13/10 - 23/10) στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH. l 15ήμερη απεργιακή κινητοποίηση (16/10 - 31/10 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «DERTI» και «ΝΙΤΡΟ». l 15ήμερη απεργιακή κινητοποίηση (11/10 - 26/10, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ORANGE» και «LOVE».