Γιάννης Λειβαδάρος: “Είμαστε αποφασισμένοι”

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν από τον πιο μαχητικό κλάδο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κυρίως όταν θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, με την προσπάθεια εφαρμογής εργασιακού μεσαίωνα από την κυβέρνηση του μνημονίου και της Τρόικας, οι εργαζόμενοι μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκονται για 4 εβδομάδα σε κινητοποιήσεις προσπαθώντας να αντισταθούν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, στις απολύσεις, στο ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων, αλλά κύρια στην κατάλυση του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με απεργίες, καταλήψεις και άλλες μορφές αντίδρασης, προσπαθούμε να αντισταθούμε στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Σαν εργαζόμενοι είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ γιατί ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ και αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, τόσο η ομοσπονδία μας ΠΟΕ-ΟΤΑ και πολύ περισσότερο η ΑΔΕΔΥ, η οποία δυστυχώς είναι κατώτερη των περιστάσεων. Πώς είναι δυνατόν ένας κλάδος 70000 εργαζομένων (ΠΟΕ-ΟΤΑ) μονίμων και ΙΔΑΧ, αντιμέτωπος για πρώτη φορά στα χρονικά με το φάσμα των απολύσεων και της εξαθλίωσης, να βρίσκετε να παλεύει μόνος του στους δρόμους αντιδρώντας στα μέτρα και ο ανώτερος δημόσιος συνδικαλιστικός φορέας ΑΔΕΔΥ να είναι στην ουσία απών;

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, σημασία έχει ο εργαζόμενος και εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον σύγχρονο φασισμό, ενάντια στην σύγχρονη χούντα που μας επιβάλουν. Τρόποι υπάρχουν, θέληση μεγάλη. Συχνή συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων τόσο του κλάδου μας όσο και του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο και υπηρεσία, συντονισμός των επιτροπών για κοινές δράσεις μεταξύ τους, αποφάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων για μορφές αντίδρασης όπως απεργίες διαρκείας κλπ ενημέρωση της κοινωνίας και γενικά με ένα σύνολο ενεργειών, προερχόμενο από τα κάτω, πιέζοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για δυναμικότερες αποφάσεις, προκειμένου να πέσει αυτή η μνημονιακή πολιτική. Ας θυμηθούμε πώς έπεσε ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, η κυβ. Παπαδήμου.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν, γιατί απλά αποτελούν την ίδια μας την κοινωνία.

Γιάννης Λειβαδάρος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Κερατσινίου - Δραπετσώνας