ΑΕΙ - ΤΕΙ: Συνεχίζουν οι Διοικητικοί

Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12/12 που καλεί η Ομοσπονδία Διοικητικών σε ΑΕΙ ΤΕΙ συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστήμιου οι Διοικητικοί Υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, παρά τις απειλές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θέτει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κλάδου Δ.Ε.

Την Τετάρτη 12/12 Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν οι Διοικητικοί του ΕΚΠΑ και την Πέμπτη του ΤΕΙ Αθήνας. Η Γ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Παντείου αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη 5/12, συνέχιση των κινητοποιήσεων και κατάληψη της Διεύθυνσης Διοικητικού για την Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. “Σε περίπτωση που κοινοποιηθούν με αυθαίρετο τρόπο οποιαδήποτε απόφαση – πράξη διαθεσιμότητας ή μείωση μισθού σε οποιονδήποτε συνάδελφο αποφασίζεται ότι η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο θα είναι διαρκείας”.

Καταλήψεις

Κάλεσμα για συντονισμένη κατάληψη όλων των ΑΕΙ της Χώρας αποφάσισε ο Σύλλογος Διοικητικών ΤΕΙ Πειραιά. “Ξεκινούμε με κλείσιμο όλων των ΑΕΙ της Χώρας και καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε κλείσιμο όλου του Δημοσίου. Το ΤΕΙ Πειραιά παρέμεινε σε Ολική Κατάληψη από το Σύλλογό μας για δύο εβδομάδες ενώ αποφασίσαμε νέα προειδοποιητική Κατάληψη για τις 18 και 19 Δεκεμβρίου. Μετά όμως από την τελευταία εξέλιξη θεωρούμε ότι οι Συντονισμένες κινήσεις μας για Κατάληψη των Ιδρυμάτων πρέπει να επισπευσθούν, ξεκινώντας άμεσα”.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Απεργία με ταυτόχρονη κατάληψη των κτιρίων όπου επιτελούνται διοικητικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, κοινές δράσεις με τους υπόλοιπους συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Συμβασιούχων Υπαλλήλων, Φοιτητών), συνάντηση – εκδήλωση με συλλόγους και φορείς της Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, παράσταση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Η σύνδεση των φοιτητών, των πανεπιστημιακών με τον αγώνα των Διοικητικών είναι επιβεβλημένη ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», που προβλέπει το κλείσιμο 150 τμημάτων και την μεγάλη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια. Με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις, τα σχέδια για απολύσεις και κλεισίματα μπορούν να μείνουν στα χαρτιά.