Οι απολύσεις στο ΙΚΑ δεν θα περάσουν

Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση των εργαζομένων στο ΙΚΑ την περασμένη Παρασκευή 7/12 στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κάλεσε η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ με αίτημα να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι που εδώ και δύο χρόνια εργάζονται στο ΙΚΑ μετά από πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα ''κάτω τα χέρια από το ΙΚΑ'' συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της διοίκησης Αγ. Κωνσταντίνου 8 όπου οι 500 εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν κατάληψη όλη την προηγούμενη βδομάδα και βάδισαν στα υπουργεία Εργασίας (Σταδίου) και Διοικητικής μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας), ενώ κατάληψη έγινε και στο ΙΚΑ στην Αριστετέλους στη Θεσσαλονίκη. Οι 500 εργαζόμενοι ήταν επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι τελικά υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν τον διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υπακούοντας στα σχέδια του ξεπουλήματος της ΑΤΕ που ήδη μεθοδευόταν.

“Είμαστε εδώ από χθες σε κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης” δήλωσε την περασμένη Πέμπτη 6/12 στην εργατική αλληλεγγύη η Εύη Τσιρίδου, υπάλληλος στο ΙΚΑ Κομοτηνής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Βορείου Ελλάδας. “Είναι απαράδεκτο εργαζόμενοι να απολύονται, όταν οι υπηρεσίες χρειάζονται κι άλλο κόσμο. Η συμμετοχή μας είναι δυναμική σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, στους ΟΤΑ και αλλού, ο αγώνας είναι κοινός. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε όσο χρειαστεί”.

Οι υποσχέσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανιτάκη ότι θα αναζητήσει “νομικά στέρεη λύση”, δεν έχουν καμιά απολύτως αξία, μιας και οι απολύσεις βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της πολιτικής της ξένης και ντόπιας τρόικας. Μόνη απάντηση, η απεργιακή κλιμάκωση και ο συντονισμός του αγώνα.