Εργατική “παρέλαση” στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Για τις 9/12/14, αναβλήθηκε η δίκη της Εύα Μαυρογέννη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ κι άλλων 7 αλληλέγγυων, που είχαν συλληφθεί στις 29/7, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό. Ο Γκίκας Μάναλης, μηνυτής κι “εκκαθαριστής” της ΕΡΤ, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αντίθετα το παρών έδωσαν δεκάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συμπαραστάτες.

Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με την Εύα Μαυρογέννη, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων:

“Εμείς κατηγορούμαστε γιατί ανεβήκαμε στον Υμηττό, εγώ ανέβηκα για να καλύψω δημοσιογραφικά, μια διαμαρτυρία, που συμμετείχε η ΠΟΣΠΕΡΤ, βουλευτές, και πολίτες. Βρέθηκα ξαφνικά με χειροπέδες. Οι κατηγορίες είναι ψευδέστατες, απλά με κάποιο τρόπο με εντολή του Καψή, έπρεπε η προσαγωγή η οποία μας έγινε, κι αυτή παρανόμως, να μετατραπεί σε σύλληψη. Άρα έπρεπε για άλλη μια φορά να κατασκευαστούν κατηγορίες. Έχουμε για άλλη μια φορά, μια ένδειξη της κρατικής καταστολής”.

Άλλη μια συγκέντρωση συμπαράστασης λάμβανε χώρα λίγο πιο δίπλα, από εργαζόμενους των δήμων, με αφορμή τη δίκη του 35μελούς γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο του 2011. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 6/2/15.